Válogatott

Rossi: Vérvizsgálatra kell mennem, ennyit még soha nem stresszeltem

A szövetségi kapitány élete legnehezebb tíz napján van túl és úgy látta, a zárt kaput miatt nem volt rajtuk a szurkolók nyomása.

A Görögország elleni Nemzetek Ligája-találkozón megszerezte első győzelmét a magyar válogatott élén Marco Rossi szövetségi kapitány, aki a mérkőzést követő sajtótájékoztatón úgy kezdte értékelését, hogy meglátása ugyanúgy harcoltak a játékosok, mint Finnországban, viszont ezúttal több szerencsével és karakteresebben játszottak – a 2-1-es győzelemmel végződő meccsen két parádés gólt lőtt a magyar csapat, Sallai három fejjel továbbított passz után bombázott, míg Kleinheisler a tizenhatoson kívülről szaggatta szét a hálót.

Technikai és taktikai szinten természetesen még javulnia kell a csapatnak, ugyanakkor az átadások, a helyezkedések, a labdabirtoklás terén az első félidőben látottakkal meg vagyok elégedve. A második félidőben egy olyan csapatot láttunk, amelyik nagyon régen nem nyert mérkőzést, alábbhagyott a lendület, az önbizalom, és a kezdeményezőkészség. Ugyanakkor, ha a szurkolók azt látják, hogy jönnek az eredmények és jó játékkal sikerül megnyerni a meccseket akkor biztos vagyok benne, hogy visszatérnek és támogatni fognak bennünket – nyilatkozta az olasz tréner.

Rossi hozzátette, a csapat szervezettsége annak is köszönhető, hogy a játékosok a kezdetektől fogva követték őt, megfogadták a tanácsait, betartották az utasításokat.

Asensióval nem tudott mit kezdeni a vb-n parádézó horvát védelem – VIDEÓ
Már az első félidőben hármat rúgtak a spanyolok.

Elképesztő nyomás volt rajtuk, nagy felelősség számunkra a magyar nemzeti válogatottat képviselni. Többször elmondtam, hogy a futball számomra az emberekről szól. Szurkolók nélkül a foci halott. Viszont a mai meccsen talán egy terhet vett le a vállunkról, hogy nem volt rajtunk a szurkolók nyomása – vélekedett a szövetségi kapitány, aki ezt kiegészítette, azzal, hogy szerinte azért jelentek meg a 80. perc környékén a drukkerek a stadion mellett, mert a TV-ben követték a meccset és látták, hogy foggal-körömmel harcolnak a három pontért, ennek hatására mentek ki buzdítani a csapatot.

Rossi viccesen megjegyezte, mindenekelőtt egy vérvizsgálatra kell elmennie, mert az élete során még nem élt meg ilyen nehéz tíz napot, olyan sokat stresszelt. Az olasz mester az első mérkőzés után picit aggódott, mert a futball lényege a győzelem, a három pont, és nagyon sokszor sokkal fontosabb a győzelem, mint a jó játék. Újságírói kérdésre kitért a fiatalok beépítésének helyzetére is.

Azt mondják, Magyarország a tízmillió szövetségi kapitány országa, Olaszország azonban az 55 millióé… Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, mert csak tízmillióval kell megharcolnom. Mindenki egy jövőre építő csapatot szeretne látni, ezért azt kérik, hogy a fiatalok játszhassanak. Viszont ha így teszünk és rosszul játszik a fiatal, vagy megsérül, mentálisan azonnal elveszítjük őt. Rendelkezésünkre állt Sallai, Sallói  –akinek a játékát nagyon szeretem – és Tamás is, de nagyon kell figyelni arra, hogy hogyan építjük be őket – zárta a sajtótájékoztatót Rossi.

Marco Rossi soha ennyit nem stresszelt még. Fotó és címlapfotó:mlsz.hu
Olvasói sztorik