Válogatott

Skibbe: Lustán kezdtük a meccset, mintha barátságos meccsen lettünk volna

A görögök kapitánya úgy látta, a rossz rajtot követően már nem tudtak feleszmélni, ez volt a vereség oka.

Mint ismert, kedd este 2-1-es győzelmet aratott a Groupama Arénában a magyar válogatott Görögország ellen a Nemzetek Ligája második csoportmeccsén. A lefújást követő sajtótájékoztatóról már megírtuk, hogy a magyar csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi miért menne vérvizsgálatra, ezúttal pedig a vendégek első embere, Michael Skibbe értékelése következik.

Az első húsz percben úgy tűnt, mintha egy barátságos meccset játszanánk, nem volt sebessége a csapatomnak. Aztán a kapott gól után váltottunk, felébredtünk, egyenlítettünk, de a második magyar találatot követően ismét nagy nyomás alá került a védelem. A szünet után nagy fölényben játszottunk, 70 százalékban birtokoltuk a labdát. Nem volt szerencsénk, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket és összességében megérdemelten nyert a magyar csapat.

A német edző hozzátette, ki fogják elemezni a mai mérkőzést, legközelebb, amikor hazai pályán fogadják a magyarokat, jobban fel lesznek készülve a játékukból.

Nem az volt a probléma, hogy a két gyors játékost, Hrisztodulopuloszt és Doniszt betettem a csapatba, hanem az, hogy lustán kezdtük a meccset, és ebből már nem tudtunk feleszmélni. Ez a vereség oka – zárta Skibbe.

címlapfotó: AFP / Louisa GOULIAMAKI

Olvasói sztorik