Válogatott

Hemingway odaszólt: Leekens semmit nem tett azért, hogy a válogatott előrelépjen

Kíméletlen kritika a Honvéd tulajdonosától a menesztett magyar kapitánynak.

Újabb vloggal jelentkezett George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa. A mindig őszinte klubvezető egy hete Hajdú B. Istvánnak mondott oda, legfrissebb bejegyzésében pedig a magyar válogatottat, annak finnek ellen Nemzetek Ligája-vereségét elemzi.

– Rossi abból főz, ami van. Azért, mert új kapitány jött, nincs tíz új játékos. Legfeljebb taktikát, felállást tud nekik tanítani – kezdi Hemingway, aki az új szövetségi kapitányt, Marco Rossit jól ismeri: a Honvéd vele nyert bajnokságot 2017-ben.

Szuperszexi menyasszonya képét rakta a sípcsontvédőjére a német sztár – FOTÓK
Úgy látszik, hogy hatalmas a szerelem a modell és a focista között.

– Amikor Rossi a Honvédnál dolgozott, a legnagyobb erőssége a taktika, a stratégia volt. Azt, hogy hogyan rúgnak labdába a játékosok, megtanulják kiskorukban, de a stratégiát, taktikát nem, ehhez idő kell. Éppen ez az, ami egy válogatottnál nincs. Megkapja a játékosokat három nappal, egy héttel a mérkőzés előtt, és alkotni kell. Rossi, azt gondolom, a legnagyobb erősségét nem fogja tudni megmutatni az első egy-két-három mérkőzésen, egészen addig, amíg nem tud annyi időt eltölteni a válogatott játékosokkal, hogy azok begyakorolják azt, amit ő szeretne játszatni.

Hemingway visszanézett Rossi elődjére, a megbukott belga kapitányra, Georges Leekensre is.

– Itt jön ki az, hogy mekkora hiba volt hét hónapon keresztül egy olyan embert itt tartani, és Leekens úrról beszélek, aki semmit nem tett azért, hogy ez a válogatott előrelépjen. Ez a hét hónap most köszön vissza. Gondolkozzunk el, mennyivel előrébb lennék, ha odaengedtünk volna Marco Rossit hét hónappal ezelőtt, és nem pazaroltuk volna el ezt az időt. Ez egy nagy hiba volt – tette hozzá.

Abból főz, ami van

Ha kedd, akkor Hemi-vlog! George F. Hemingway szokásos heti videójában ezúttal Marco Rossi és a Nemzetek Ligája volt a fő téma, de a Budapest Honvéd tulajdonosa az európai klubok nyereséges működéséről is beszélt. Sőt, még Hofi Géza is szóba került.

Közzétette: Budapest Honvéd FC – 2018. szeptember 11., kedd

Címlapkép: MLSZ

Olvasói sztorik