Válogatott

Szalai: Nem feltétlenül optimális, hogy új szövetségi kapitánnyal készülünk

A magyar válogatott támadója nem akart olyan kritikus sajtótájékoztatót tartani, mint néhány évvel ezelőtt.

Vasárnap este megérkezett a magyar válogatott zöme Telkibe, a keret azonban keddre lesz teljes. Hétfő délután Marco Rossi szövetségi kapitány mellett két játékos, a német élvonalbeli Hoffenheimben három góllal kezdő Szalai Ádám és a Videoton alapembere, Fiola Attila tartott sajtótájékoztatót, a fő téma természetesen a Nemzetek Ligájára való felkészülés volt.

Jól érzem magam, hosszú felkészülés után vagyok, a legfontosabb, hogy sérülés nélkül megúsztam, motiváltan várom a következő mérkőzéseket – kezdte Szalai, majd újságírói kérdésre arra is válaszolta, miben látja a válogatott utóbbi évekbeli sikertelenségét. – Most kezdjek el egy olyan sajtótájékoztatót, mint pár évvel ezelőtt? Ebbe inkább nem mennék bele. Nem feltétlenül optimális, hogy új szövetségi kapitánnyal kezdjük el a felkészülést a Nemzetek Ligájára. Más taktika, más felkészülés, nem biztos, hogy így egyszerű lesz, de lehet épp ez kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Szalai hozzátette, a legfontosabb, hogy a saját teljesítményére koncentráljon, elemzésekbe pedig nem bocsátkozna. A következő két ellenfélről elmondta, a finnek ellen többször játszott, a görögöket pedig jól ismeri, utóbbi csapatot tartja erősebbnek.

Úgy tekintek magamra, mind a klubomban, mind a válogatottban, hogy ugyan nem vagyok a kirakatban, de vezérszerepet vállalok, már csak a koromnál fogva is. Igyekszem segíteni a fiatalabb társaknak és a szövetségi kapitánynak is. Dzsudzsák Balázs hiánya érezhető, még nem tartunk ott, hogy ne legyen szükség egy ilyen képességű játékosra – zárta a Hoffenheim játékosa.

Fiola Attila a sajtótájékoztatón elárulta, a Ferencváros elleni bajnoki után nincs a legjobb állapotban.

A kezemen a nagyujjamnál van egy kisebb törés, de nem akartam megműttetni, mert két hónap kihagyás várt volna rám, illetve a lábujjamnál is van egy törés. A görögök jobb csapatnak tűnnek, de a finnek ellen két évvel ezelőtt idegenben is megszenvedtünk. Mindenképpen szeretnénk jó eredményeket elérni, bizakodóak vagyunk – mondta Fiola.

Szalai jó formában kezdett a Bundesligában. Fotó: mlsz.hu

címlapfotó: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik