Válogatott

Bemutatták a magyar válogatott új mezét – FOTÓK

Szalai Ádám és Fiola Attila húzta fel az új dresszeket.

Vasárnap este megérkezett a magyar válogatott zöme Telkibe, a keret azonban keddre lesz teljes. Hétfő délután Marco Rossi szövetségi kapitány és két játékos tartott sajtótájékoztatót, a fő téma természetesen a Nemzetek Ligájára való felkészülés volt, ám előtte még egy fontos esemény is szerepelt a programban: bemutatásra került a nemzeti együttes új meze is.

Az ’54-es vb-döntő sikerei előtt tiszteleg az Adidas új, klasszikus meggypiros árnyalatot modern mintázattal ötvöző válogatott meze. A 2018-as szerelést 3 változat közül, egyhangú szavazással választották ki a magyar labdarúgó-válogatott játékosai – írja az mlsz.hu.

Az Aranycsapat által is viselt meggypiros mezeket idézi a magyar labdarúgó-válogatott új szerelése. A felsőrészek tervezésekor a márka szem előtt tartotta, hogy a magyar közönség inkább a tradicionális viseletet részesíti előnyben a pályán, ezért is ötvözték a korábbi adidas mezeknél is használt piros-fehér-zöld színösszeállítást az új textilek fiatalosabb, dinamikus motívumával. Újdonságként került a mezekre a nemzeti címer mellé az 1901-ben alapított Magyar Labdarúgó Szövetség emblémája, amely a szerelések hamisíthatóságát hivatott minimalizálni.

Rangadó
Rangadó

 

címlapfotó: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik