Válogatott

Szélesi Zoltán távozik az MLSZ-ből, új kihívásokra vágyik

Hivatalos bejelentést tett a szövetség.

Lezárul egy sikeres időszak: Szélesi Zoltán távozik az MLSZ-ből, és új kihívások elé néz. Szélesi vezette tavaly megbízott szövetségi kapitányként a felnőtt férfi válogatottat, ott volt 2016-ban Franciaországban a mieink kispadján, U17-es csapatával 2017-ben pedig Eb-negyeddöntőbe jutott – írja az mlsz.hu.

Az elmúlt három esztendőben tartalmas időszakot töltöttem a Magyar Labdarúgó Szövetségnél – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – 2015 őszén kijutottunk a franciaországi kontinensviadalra, ahol csoportgyőztesként végeztünk, sokaknak szerezve örömöt. Ezt követően egy sikertelenebb időszak következett a felnőttcsapat számára, amelynek végén megbízott a szövetségi kapitányi teendőkkel az MLSZ vezetése. Fájó volt a luxemburgi vereség, de a vb-résztvevő Costa Rica legyőzését komoly sikernek tartom, és büszke vagyok arra, hogy a nemzeti csapatot vezethettem.

Neymar végre elárulta, hol folytatja
Hónapok óta vártak a nagy bejelentésre a szurkolók.

A korábbi német és francia légiós a jövőjével kapcsolatban elmondta, Marco Rossi, az új szövetségi kapitány lényegében azzal a stábbal képzeli el a munkáját, amellyel korábban sikeresen együtt dolgozott.

Teljes mértékben elfogadom ezt a döntést, annál is inkább, mert magam is vágyom az új kihívásokra: szeretném az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat más helyzetekben, akár egy felnőttcsapat vezetőjeként kamatoztatni.

Rossi hozza a saját szakmai stábját, Szélesi távozik. Fotó és címlapfotó: mlsz.hu
Olvasói sztorik