Válogatott

Szoboszlai reagált az átigazolási pletykákra

A magyar válogatott sajtótájékoztatóján beszélt a jövőjéről a tehetséges középpályás.

Az osztrák másodosztályú Lieferingben szereplő Szoboszlai Dominik és a hongkongi Kitchee játékosa, Vadócz Krisztián is meghívót kapott a válogatottba a Fehéroroszország és az Ausztrália elleni felkészülési mérkőzésre. A két légiós hétfő délután Telkiben tartott sajtótájékoztatót, ahol a jövőjükkel kapcsolatos átigazolási pletykákra is reagáltak.

Bernd Storck nagyon közel az NB I-es kispadhoz
Már ma kezet foghatnak a felek.

A szerződésem lejárt a Kitchee-nél, a válogatott végeztével várható döntés a jövőmről, de egyelőre ezzel nem szeretnék foglalkozni – mondta Vadócz, majd a válogatottra terelődött a szó. – Minden kerethirdetésnél kicsit csalódottan éli meg az ember, ha nincs benne a keretben. Örülök, hogy újra itt lehetek, azon leszek, hogy jó teljesítményt nyújtsak és benn tudjak maradni a keretben. Nem csak a hongkongi liga készített fel arra, hogy nemzetközi szinten versenyképes legyek, hanem az elmúlt évek is a profi futballban. Ez inkább arról szól, hogy saját magamat mennyire tartom fitten és motiváltan, jó időben sikerült meghívót kapnom és szeretném is megmutatni ezt.

Vadócz hozzátette, az elmúlt években a támadásokat is ugyanakkora mértékben segítette, mint a védekezéseket és ez gólok számában is megmutatkozott., de a kapitánnyal még nem beszéltek arról, hogy a válogatottban milyen feladatkörben fog játszani.

Vadócz az év játékosa lett Hongkongban. Fotó: Kitchee Facebook

Ezt követően a 17 éves Szoboszlai Dominik válaszolt a kérdésekre, aki az Andorra elleni emlékezetes világbajnoki selejtezőn már kapott meghívót a felnőtt válogatottba, ám akkor nem jutott szóhoz.

Fogalmam sincs, hogy pályára lépek-e ezúttal, de nem leszek elkeseredve, ha nem, hiszen van még időm, fiatal vagyok. Természetesen az a célom, hogy ha pályára lépek, akkor bizonyítani tudjak és legközelebb is meghívót kapjak – mondta a Liefering középpályása, majd kitért a korábbi pletykákra, amik arról szóltak, hogy többek között az Inter és a Juventus is vinné. – Néhány csapattal szóba hoztak, de csak annyit tudok mondani, hogy jól érzem magam Salzburgban. Először egy tökéletes évet kell lehúznom az osztrák élvonalban, utána talán lehet szó a távozásomról, de nem tudom, mi lesz még egy év múlva.

Olvasói sztorik