Válogatott

„Tehetséges, jó játékosok alkotják a kazah válogatottat”

Németh Krisztiánt meglepte a vendégek támadó felfogása.

Péntek este újabb mélyponthoz érkezett a magyar válogatott, a világranglista 136. helyén álló Kazahsztán megérdemelten nyert a Groupama Arénában 3-2-re felkészülési mérkőzésen. A lefújást követően a New England Revolution támadója, Németh Krisztián is értékelte a látottakat.

Mutatjuk Hajdú B. hat legjobb beszólását a kazahok elleni égés során
„Van néhány nemzeti ünnepe a kazahoknak, lehet, hogy a mai is az lesz...”

– Az első tíz percben kicsit elaludtunk, nem így készültünk. Az ellenkezőjére számítottunk, arra, hogy nyomást helyezünk rájuk és mi szerezzük az első  gólt – mondta az újságíróknak Németh a vegyes zónában. – A szépítő találat jót tett nekünk, ezután több helyzetünk is volt, sokat birtokoltuk a labdát, de sajnos a harmadik gól nem jött jókor. A szünetben a mester próbált változtatni, nagyobb nyomást helyezni rájuk, de sajnos csak egyszer voltunk eredményesek. Örülök a gólomnak, hosszú idő után találtam be újra, de nem vagyok természetesen elégedett, mert nyerni szerettünk volna. Jó munkát végeztünk a meccs előtt, a találkozón megpróbáltuk játszani a 4-4-2-es felállást, úgy érzem ez működőképes lehet. Szalai és Nikolics is gólérzékeny és érzik is egymást.

Németh lőtte a második magyar gólt fotó: Robert Szaniszló/NurPhoto/AFP

– Minden meccset meg kell ragadnunk ahhoz, hogy fejlődjünk, fel kell állnunk. Pozitívan megyünk neki a skótok elleni meccshez, készülünk egy sorozatra, remélhetőleg sikeresebb lesz, mint a mai mérkőzés. Több játékot vártam magunktól a földön, de meglepett minket az, hogy támadószellemben léptek fel és rúgtak két gólt az elején. Nagyjából tudtuk, mire számíthatunk, de tehetséges, jó játékosok alkotják a kazahokat, és náluk is új kapitány van. Nagy motivációt jelent, hogy visszacsalogassuk a nézőket a lelátóra, főleg annak, aki átélte az Eb-t és az azelőtti időszakot. Jó lenne, ha újra olyan pozitív lenne a légkör – zárta Németh Krisztián.

címlapfotó: Szaniszló Róbert /NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik