Válogatott

A kazahok még egy nagyot rúgtak a magyarokba

Kulcsemberek hiányáról és a „kazah Messiről” ír az ottani sajtó.

Ami az egyik oldalon óriási szégyen, az a másikon népünnepély. Természetesen hatalmas öröm övezi Kazahsztánban a válogatott 3-2-es sikerét Magyarország ellen, még akkor is, ha csak felkészülési találkozóról beszélünk, hiszen a péntek esti vendégeink a 136. helyen állnak a világranglistán, legutóbb pedig 2014-ben, Kirgizisztán ellen szereztek egy meccsen legalább három gólt.

A kazah válogatott előző eredményei fotó: eredmenyek.com

„Fenséges, hihetetlen, fantasztikus” – így jellemzi a kazah sports.kz válogatottjuk péntek esti győzelmét. Kiemelik, hogy a debütáló Sztanimir Sztojlov szövetségi kapitánynak pedig nem volt egyszerű dolga, hiszen az ellenfél a legutóbbi Európa-bajnokságon résztvevő Magyarország volt.

Szalai csatája a levegőben fotó: Szaniszló Róbert / NurPhoto / AFP

A lap hozzáteszi, már csak azért is hatalmas meglepetés a győzelem, mert több kulcsember is hiányzott a kazah válogatottból, mint például a védelem oszlopa, Jurij Logvinyenko, az asztanás Szerikzsan Muzsiko, vagy éppen a nagy munkabírású középpályás, Georgij Zsukov.

Sz*rról beszélt Dzsudzsák az újabb zakó után – VIDEÓ
Önkritikusan nyilatkozott a csapatkapitány a kazah-meccs után.

Ahogyan írják, váratlanakat húzott Sztojlov kapitány, amikor a kezdőcsapatba jelölte a fiatal és nemzetközileg rutintalan Zajnutgyinovot és Szeidahmetet.

„Sztanimir Sztojlov kapitány debütáló meccse ritka jelenséggel zárult: győzött a válogatottunk”

– ezzel a felütéssel indítja tudósítását a kazah prosport.kz. A lap ezt követően hosszasan dicsőíti a bolgár tréner döntéseit, egészen attól kezdve, hogy bátran bedobta a fiatalokat a mélyvízbe, addig, hogy felvállalta a 4-3-3-as támadó felállást. Bíznak a hasonló folytatásban.

A sputniknews.kz egyszerűen csak „a kazah Messiként” említi a góllal debütáló UFA-játékost, Jerkebulan Szeidahmetet.

Sokáig emlékezni fognak 2018. március 23.-ra Kazahsztánban…

Olvasói sztorik