Magyar foci

Sz*rról beszélt Dzsudzsák az újabb zakó után – VIDEÓ

Önkritikusan nyilatkozott a csapatkapitány a kazah-meccs után.

Vereséggel mutatkozott be Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában.

A lefújás után Dzsudzsák Balázs emlékeztetett, hogy nagyjából fél éve nem voltunk együtt a válogatott keret, ráadásul hét perc után máris 0-2 volt az állás. A szépítés után úgy érezte, van remény, és utána volt is lehetőségük, de a vendégek „a lehető legjobbkor rúgták minden góljukat”.

Fotó: MLSZ

A csapatkapitány őszintén összefoglalta, mi volt a céljuk péntek este:

  • „Alapból benne volt a csapatban az a lendület, hogy
  • ezt a meccset jól szeretnénk kezdeni,
  • valami maradandót alkotni,
  • végre győzelemmel indítani az évet,
  • önbizalommal telve játszani,
  • élvezni, hogy újra meccs van itthon, új kapitány irányításával,
  • legyen újra bizakodó az egész ország, a szurkolótábor és a játékosok.”Hozzátette, ehelyett az egész meccsen csak futkorásztak az eredmény után, hogy ne legyen vereség a vége.

Ha egy bizonyos valamit körbeöntünk mézzel, attól az még olyan ízű lesz, tehát most mondhatnék bármit, ez ugyanolyan ízű. Sajnos, az utóbbi három meccsen nekem folyamatosan elnézést kell kérnem.

A válogatott hamarosan ismét pályára lép, hiszen a kazahoknál lényegesen erősebb Skóciát fogadja.

„Hogy kedden, meg a jövőben mi lesz, azt felesleges ígérgetni. A következő három nap nem lesz könnyű, mert gondolom, megint megkapjuk a magunkét. Jogosan, hozzáteszem. Kedden le kell tennünk valamit az asztalra, mert elfogyott a szurkolók türelme, ahogy látjuk és érezzük. Kedden talán az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk” – magyarázta.

A csapatkapitány úgy zárta kritikus nyilatkozatát, egyszer már jó lenne, ha nem tanulniuk kellene a hibákból, hanem lehoznának úgy egy meccset, ahogy válogatott szinten elvárható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik