Válogatott

A korábbi kapitány több váratlan húzást remélt Leekenstől

Glázer Róbertet nem nyugtatja meg Otigba Fradiban mutatott játéka és hiányolja a fiatalokat Georges Leekens bő keretéből.

Csütörtökön délután vált hivatalossá Georges Leekens Kazahsztán és Skócia ellen készülő bő, 37 fős válogatott kerete. A belga szakember első névsoráról a nemzeti együttes korábbi szövetségi kapitánya, a Rangadó.hu állandó szakértője mondta el a véleményét.

Név szerint:
Öt világsztárját küldheti el a PSG
Mourinho nem izél:
Három Barcelona-sztár leigazolását tervezi az MU
Felfele bukik?
Di Mariát már a lelátóról figyelte a kérője

– Biztosan sokakat meglep ez a nagyon bő, harminchetes keret, de az egyik legjobb magyar edző, a megboldogult Baróti Lajos bácsi mondta, hogy szövetségi kapitányként ki kell alakítani egy huszonöt fős keretet, és attól nem szabad eltántorodni az évek folyamán. Leekens is nyilván szűkíteni fog még – kezdte Glázer Róbert. – Sok új arc nincsen, hiszen ezek a játékosok így vagy úgy, de már bemutatkoztak a válogatottban. A kapitány nagyon sok helyre utazott, sok információt gyűjtött, ebben biztos vagyok. Nagy meglepetés viszont nem ért, semmi újat nem húzott. Menet közben azért biztosan lesz olyan, hogy egy-egy játékosra még felhívják a figyelmet. Magyarország a tíz millió szövetségi kapitány országa, mindenki más keretet állítana össze, de úgyis majd az eredmények fognak dönteni. Lényegében az ősszel induló Nemzetek Ligája-meccseken dől el, hogy jól döntött-e. Ebből a bő keretből még azt sem érezni, hogy mi lesz a tizennyolcas keret, vagy a kezdő esetleg. Mindenesetre nagyon váratlant egyelőre nem húzott Georges Leekens.

A 68 éves rutinos szakember a felnőtt válogatottba először behívót kapó Otigba Kennethről is beszélt.

– Megmondom őszintén, a Fradiban még nem láttam olyan jól játszani, mint korábban Hollandiában. Már egész fiatalon karcosan, határozottan és technikailag sokkal jobb kivitelezéssel játszott, mint a Ferencvárosban. Erőteljes a játéka, és a mozgékonysága, fordulékonysága bizonyára fog még változni, mert régebben ezekben is jobb volt. Nagyon jó képességű labdarúgó, csak jót tudok róla mondani, de a Fradiban mutatott eddigi játéka engem nem nyugtatott meg. Két-három évvel ezelőtt sokkal jobban játszott a holland élvonalban. Ha újra azon szinten teljesít, akkor erőssége lehet a válogatottnak, de a Ferencvárosban extra teljesítményt még nem láttam tőle.

Glázer szerint Otiba még nem nyújtott extrát a Fradiban Fotó: FradiMédia

Az Újpesttel Magyar Kupa-győztes tréner azért valakiket hiányol is Leekens bő keretéből.

– Nyilván mindenkinek van elképzelése, és én sokkal inkább szeretném a fiatalokat visszahozni. Például ott van a Videotonból Kovács István, akit teljesen elfelejtettek, pedig fantasztikusan jó futballista. Sajnos a Vidibe is alig játszik, és nem értem, hogy ha 17-18 évesen parádésan játszott, akkor hogyan esik vissza ennyire 22-23 éves korára. Összességében a sok fiatalt hiányolom én. Leekensnek óriási lehetősége van, és én a helyében jobban építenék a fiatalokra. Nyilván a teljesítményt le kell rakni az asztalra, de egy-egy játékost szép fokozatosan be lehetne építeni a keretbe. Én olyanokat tennék be, aki kevésszer, vagy még nem volt válogatott. Összefoglalva szeretnék látni egy-két olyan tehetséges fiatalt, akit meglepetésként betesz majd a csapatba a szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik