Válogatott

Dárdainak nemet mondott, Leekens meggyőzte

Így lesz magyar válogatott Otigba Kenneth.

Ahogy arról a Rangadó már tavaly beszámolt, több jel is utalt arra, hogy Otigba Kenneth megváltoztatta a véleményét, és a nigériai válogatott helyett már inkább a magyart favorizálná.

Mint ismert, az NB I élén álló Fradiban belső védőként kulcsembernek számító „Kenny” Nigériában született, ám mindössze négyesztendős volt, amikor a szülei Magyarországra költöztek. A kisfiú Gyulán kezdett el focizni, majd Békéscsabára került – ott keltette fel az angol Liverpool és a holland Heerenveen érdeklődését. Noha a beszámolók szerint Rafa Benítez edzőnek kifejezetten tetszett a játéka, Otigba 16 évesen Hollandiába költözött.

Otigba játszott a magyar korosztályos válogatottakban, ám később Nigériába vágyott Fotó: mlsz.hu

Később szerepelt a török Kasimpasában is, miközben 14 éves kora óta tagja a korosztályos magyar válogatottaknak. Más kérdés, hogy korábban úgy nyilatkozott, szívesebben játszana a nigériai válogatottban, mert a futball terén oda húz a szíve…

Az afrikai együttes ott lesz a nyári világbajnokságon, méghozzá a „halálcsoportban”, Argentína, Horvátország és Izland társaságában, ám nem hallottuk, hogy az ottani szakmai stáb számítana a magyar, nigériai labdarúgóra.

ÍME LEEKENS KAPITÁNY ELSŐ KERETE – KLIKK IDE!

Otigbát korábban Dárdai Pál szövetségi kapitány kereste meg, ám akkor nem élt a felkínált lehetőséggel. A csütörtöki kerethirdetésből kiderült, Georges Leekens nagyobb sikerrel járt…

– Felvettem vele a kapcsolatot és hosszasan beszélgettünk, mert tudni akartam, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot. Mivel igennel válaszolt, meghívtam őt is a keretbe, mert úgy vélem hasznára lehet a csapatnak – fogalmazott a belga szakvezető a szövetség honlapján.

Gusztustalan
Dani Alves zsebkendőnek használta Ronaldót – VIDEÓ
Fogadunk?
Nyolc Európa Liga-meccs, nyolc konkrét tipp
Új név
Ő húzza ki a slamasztikából a PSG-t?
Olvasói sztorik