Válogatott

Bölöni jött volna, ezért nem lett magyar kapitány

Érdekes részleteket árult el a 64 éves szakember.

Az utóbbi években valahányszor távozott a szövetségi kapitány a magyar válogatott éléről, szóba került Bölöni László neve is lehetséges utódként. A jelenleg a belga élvonalbeli Antwerpent vezető szakember az Indexnek elmondta, korábban ő maga kopogtatott a Magyar Labdarúgó Szövetség ajtaján, ám úgy érzi, hogy a sajtó egy része biztosan jobban szeretné, hogy szerepet vállaljon, mint a hazai futballban érdekelt vezetők.

Ezt figyeld!
„Magyaros” csapattal hozták szóba Lanzafamét

– Először is, amikor csapat nélkül voltam, magam kopogtam be az MLSZ-hez, itt vagyok, ha kellek bárhová, akkor számíthatnak rám – nyilatkozta Bölöni. – Akkor még Egervári Sándor volt a kapitány. Utána, amikor ő kapott egy nyolcast Amszterdamban, én már Katarban voltam. Akkor keresett meg Csányi Sándor elnök úr. Kezelhettem volna jobban a helyzetet, ez igaz. Nem választottam a legjobb utat. Húztam az időt, mert tudtam, ha még egyszer kikapok az al-Khorral, akkor el is bocsáthatnak, nem kell felmondani. Csányi ezt a magatartást személyes sértésnek vette. Az ő szintjén ez normális. Nekünk, erdélyi magyaroknak mindig hevesebben vert a szívünk, ha hívtak az anyaországból.

Bölöni beszélt Csányival Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / BELGA

– Amikor láttam a telefonom kijelzőjén, hogy magyar számról keresnek, majdnem kiugrott a szívem a helyéről – folytatta a 64 éves szakember. – És ez nem vicc! Nekünk Magyarország egyenesen a mennyország, persze, hogy várakoztam, hátha úgy fordulnak a dolgok, hátha jöhetek. Mert szerettem volna kapitány lenni, ökölbe szorított kézzel a magyar Himnuszt hallgatni a kispadon, de időközben a katariakat sem hagyhattam cserben, nem elegáns élő szerződésből kibújni. Mert ha egy ajtó becsukódik, nem nyílik többé.

Olvasói sztorik