Nemzetközi foci

„Magyaros” csapattal hozták szóba Lanzafamét

A Honvéd játékosa tizenegy góllal zárta az őszt.

Téli pihenőre vonultak a szlovák élvonalban vitézkedő csapatok, a DAC Dunaszerdahely pedig a tabella 4. helyéről várja a folytatást. Az Új Szó a klub vezetőedzőjével, Marco Rossival értékelte a félszezont.

Két magyar klub jelentkezett be érte
Gyurcsó Ádám visszatér az NB I-be?

A portál kiemelte, hogy Dunaszerdahelyen az a pletyka járja, Davide Lanzafame érkezhet a DAC-ba. Erre a felvetésre így reagált az olasz mester.

– Ez nem igaz. Ahhoz, hogy meg tudj venni valakit, az kell, hogy valaki el akarja adni. Nem tudom elképzelni, hogy George Hemingway, a Honvéd tulajdonosa eladná Lanzafamét. Nem is teheti, az idei bajnokságban olyan jól játszik, mint még soha, még akkor sem volt ilyen jó, amikor én irányítottam a Honvédot. Lanzafame nélkül a Honvéd a 7–8. helyen állna, de így negyedikek. Hemingway soha nem adná őt el, ebben biztos vagyok.

Lanzafame neve már a DAC-nál is felmerült Fotó: dvsc.hu

Rossi azt is elárulta, hogy télen csatárposzton szeretnének erősíteni.

– Egy név már van a fejemben, bár most kicsit bonyolódott a helyzet, meglátjuk, mi lesz belőle. Mindenképpen csatárokra van szükségünk, hogy közelebb kerüljünk az élcsapatokhoz. Ha összevetjük a DAC-ot azzal az öt klubbal, amelyek valószínűleg ott lesznek velünk együtt a felsőházban, a Trnavával, a Slovannal, a Zilinával, a Ružomberokkal és a Trencínnel, látható, hogy eredményesebb csatáraik vannak. Ezt a hiányosságot azzal tudjuk orvosolni, ha olyan csatárokat hozunk, akik képesek 13–15 gólt lőni.

Kalmár Zsoltról, mint kulcsjátékos beszélt a DAC trénere.

– Kalmárt 17 éves kora óta ismerem, amikor még Győrben játszott. Az ismeretségünk az oka, hogy Kalmár most itt van, beszélgettem vele, mert több ajánlata is volt, néhány Magyarországról is, a korábbi edzője is megszólította. Ekkor beszélgettem el vele, és végül úgy döntött, hogy a DAC-ba jön. Kalmár még ennél is többre lehet képes, ahogy Pacinda is, de jelenleg egyértelműen ők a legjobb játékosaink.

Kalmár sztár lett Dunaszerdahelyen Fotó: facebook.com/fcdac
Olvasói sztorik