Válogatott

Naná, hogy ott a helyünk az ellen-világbajnokságon

Megkerestük az MLSZ-t, mit szól az új tornához.

Ahogy arról a Rangadó már beszámolt, az ESPN televíziós csatorna információi szerint új futballtornára kerül sor jövőre az Egyesült Államokban, ugyanis a helyi szövetség ellen-világbajnokságot szervez.

A klubszezon vége és a vb kezdete közt kerülhet sor az eseményre, amelyen természetesen csak olyan válogatottak lépnének pályára, amelyek nem jutottak ki Oroszországba.

SZURKOLUNK, DÁVID

Agydaganattal küzd a huszonegy éves magyar játékos

„Selejtről” még véletlenül sem beszélhetünk, hiszen a házigazda amerikaiakon kívül felsorakozhat a négyszeres világbajnok Olaszország, a tavalyi Eb után a jövő évi vb-t is kihagyó Hollandia, az utóbbi két Copa Américát megnyerő Chile, vagy akár Ghána, Elefántcsontpart, esetleg Írország.

Miért ne kaphatna meghívást a magyar válogatott is?

Noha a jelen nem a legfényesebb, a kétszeres vb-ezüstérmes múltbéli eredménysora tiszteletet parancsol, és ne felejtsük, egyre több honfitársunk szerepel a helyi MLS-ben. Hogy mást ne mondjunk, Nikolics Nemanja a liga regnáló gólkirálya, a magyar csatár reklámarcnak sem lenne utolsó…

Megkerestük a magyar szövetséget, kampányolnak-e annak érdekében, hogy az amerikaiak velünk is számoljanak.

– Amíg a világbajnokság kijutási feltételei tisztázottak voltak, ennek a tornának egyelőre nem ismertek a részletei – mondta a Rangadónak Sipos Jenő MLSZ-szóvivő. – Hallottunk az amerikaiak ötletéről, ám majd csak akkor tudunk állást foglalni, ha hivatalossá válik az esemény.

Nikolics reklámarcnak sem lenne rossz Amerikában… Fotó: MLSZ Facebook
Olvasói sztorik