Megyei foci

Agydaganattal küzd a huszonegy éves magyar játékos

Hamarosan műteni kell az NB I-ben is szereplő Markovics Dávidot.

Markovics Dávid súlyos beteg. A 21 éves labdarúgó a Nyíregyháza Spartacus színeiben egyszer az NB I-ben is játszott, most viszont élete legnagyobb küzdelmét vívja. Erről beszélt a Kelet-Magyarország című lapban.

Ezt olvastad már?
Fradi-botrány: Kubatov lemondott volna, ha…

– Másfél hete, a Nagyhalász elleni meccsen belefejeltem a labdába, utána zsibbadást éreztem a jobb lábamban és a kezemben – taglalta Markovics Dávid, a megyei első osztályú Kótaj futballistája, aki szinte példátlan őszinteséggel beszélt betegségéről.

– Nem is tudtam rendesen felállni, hiába próbáltam többször, nem sikerült. Segítettek levinni a pályáról a csapattársak, kihívták a mentőt, bevittek a sürgősségire, a doki szólt, hogy van egy sejtése, de addig nem mond semmit, amíg nincs meg a vizsgálati eredmény. Csináltak CT-t, az orvos pedig közölte: akad egy kis probléma, agydaganatot találtak. Mellbe vágott a hír, sokkolt az egész. Próbáltam erősnek lenni, de el kell ismernem, ez nem egészen sikerült…

Markovics Dávidot hamarosan megoperálják Fotó: Nyíregyháza Spartacus Facebook

– Átszállítottak az idegosztályra, újabb vizsgálatok következtek, ott már kezdtem felfogni, hogy mi történt. Bejöttek a családtagok, akik erőt adtak nekem. Annál is inkább, mert nem tudom elképzelni, hogy bármi baj legyen. Azt meg pláne, hogy ne tudjak felépülni!

– Én világéletemben egy jókedvű srác voltam, és ezen is túl fogok lépni!Egy-két héten belül megműtenek Debrecenben, utána teljes energiámmal azon leszek, hogy visszatérjek a pályára. Mert a fociról nem mondok le – nyilatkozta optimistán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik