NB I

Fradi-botrány: Kubatov lemondott volna, ha…

Nem volt elég komoly a késeléses balhé?

Nem gondolkodott a lemondáson Kubatov Gábor, az FTC elnöke a két héttel ezelőtti szurkolói összecsapás után – erről az RTL Híradónak adott interjújában beszélt.

Ezt olvastad már?
Balhé Dortmundban, megint megbüntették a gólvágót

Mint kifejtette: nem számítottak a verekedésre, a stadionba visszatérő ultrákkal ugyanis megállapodtak arról, hogy békés lesz a Debrecen elleni találkozó. Hogy hibáztak-e a biztonságiak, szerinte a vizsgálatnak kell megállapítania.

– Fájlalja mindenki, hogy az az ötven ember nem tartotta be az egyezséget. Abban a szektorban hatezren voltak, a fennmaradó 5950 viszont betartotta. Azért, mert néhány ember ostoba volt, vagy nem tudott viselkedni, vagy átlépte azokat a határokat, amiket nem lett volna szabad, azért nem büntethetjük a többieket – nyilatkozta.

Felépülnek a sérültek, ezért az elnök nem mond le Fotó: MTI

– Nem túl szakmai amit mondani fogok, de vajon a biztonságiaknak van dolguk egy ilyen helyzetben, amikor egyébként békének kellene lennie a stadionban, ahova nem verekedni megyünk, hanem szurkolni. Hatezer emberre hány biztonsági kell, ötszáz, vagy háromezer? A fene tudja, mi itt a jó megoldás. Várjuk meg a vizsgálat eredményét – mondta a klubelnök.

Kubatov kijelentette, akkor elgondolkodott volna a lemondáson, ha komolyabb baj történik a késelés közben.

– Ha nem épültek volna fel az emberek, az nagyon megrázott volna. Úgy látom, fel fognak épülni. Ennél többet még ember nem tett a magyar futballban azért, hogy a stadionokban rend legyen.

Az RTL információja szerint a megvert vezérszurkoló (P. Dávid, vagyis Bonyha) szeme maradandó károsodást szenvedett, ezért a gyanúsítottak súlyosabb büntetésre számíthatnak. A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina elmondta, hogy ezt az orvosszakértői vélemény is alátámasztja, ezért immár maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják a verekedőket.

Az ügynek jelenleg húsz gyanúsítottja van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik