Válogatott

Szélesi reagált a legnagyobb magyar szurkolói csoport bojkottjára

A Carpathian Brigade nem lesz ott a lelátón Costa Rica ellen, a megbízott kapitány elmondta erről a véleményét.

„Az év utolsó mérkőzéséhez közeledve nem tudunk szó nélkül elmenni válogatottunk idei teljesítménye mellett” – így kezdődik a Carpathian Brigade hivatalos közleménye, amelyről korábban már hírt adtunk. A legnagyobb magyar szurkolói csoport tagjai nem lesznek ott a lelátón a Costa Rica elleni keddi barátságos mérkőzésen.

Mint írják: „2017 a magyar futballtörténelem egyik legszégyenteljesebb, legmegalázóbb éve volt”. „Jeleznünk kell a csapatnak is, hogy ezt így nem lehet jövőre folytatni. Inkább még most, mintsem a jövő szeptemberi téttel bíró meccseken, amikor mindenkitől egységre és 120 százalékos odaadásra lesz szükség közös céljaink eléréséhez. A Costa Rica elleni meccsen csoportunk nem lesz jelen a stadionban, nem lengenek a zászlók, nem szólnak a dalok”.

Ezt olvastad már?
Szélesi újabb kulcsjátékosát veszítette el

Távolmaradásukra a megbízott szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán is reagált a mai hivatalos sajtótájékoztatón.

– Megértem a szurkolókat. Sajnálatos, hogy kedden halkabb lesz a stadion, mert a világon egyedülálló táborunk van. Az idei év nem volt megfelelő, de én libabőrös leszek, ha mégis szurkolnak majd nekünk – mondta Szélesi.

Kifejtette, a mentalitás mindenek felett áll, ezért is ad igazat a szurkolóknak. Szerinte lehet pontatlanabbul játszani, de csúszni-mászni kell a sikerért. Hozzátette, reméli, hogy minden játékosnál van tükör és bele tud nézni anélkül, hogy összetörne.

Fotó: Facebook/MLSZ
Olvasói sztorik