Magyar foci

Szélesi újabb kulcsjátékosát veszítette el, Dzsudzsák sem léphet pályára

Kapitányi kulcsmondat: „Tudjanak tükörbe nézni a játékosok!"

Az idei utolsó mérkőzésére készül a férfi labdarúgó-válogatott, hétfőn délután 16 órától pedig Telkiben sajtótájékoztatóra került sor. Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány mellett két játékos, Dibusz Dénes és Bese Barnabás is megszólalt a Costa Rica elleni, keddi találkozó előtt.

Betelt a pohár…
Döntöttek a Real Madridnál: eladják a világsztárt

– A Luxemburg elleni mérkőzés nem úgy alakult, ahogy elterveztük – kezdte Szélesi Zoltán. A lefújás után kellemetlen pillanatokat éltek át a játékosok, a stábtagok és minden magyar ember. A vereség után komoly fejmosást kaptak a keret tagjai. Ezúttal négy napunk volt felkészülni, remélem, ez elég volt ahhoz, hogy egy más mentalitású csapat lépjen pályára Costa Rica ellen. A szurkolók reakcióját megértem, hiszen nem ezt várták a válogatottól.

Voltak előjelei a luxemburgi akaratgyenge hozzáállásnak?

Az edzéseken nem volt gond a hozzáállással és az akarattal sem. A szakmai stábbal elvégeztük a munkát, a játékosokat mentálisan és fizikálisan felkészítettük, de nem ilyen eredményre készültünk.

Kidőlt a kapitány is!

– A sérülések miatt négy új játékost is behívtam a keretbe. Dzsudzsák Balázs sérült, Costa Rica ellen térdproblémái miatt biztosan nem léphet pályára ő sem. Új játékosok is lehetőséget kaphatnak kedden, akik utólag kaptak behívót. Kádár Tamás viseli majd Costa Rica ellen a csapatkapitányi karszalagot. Holnap olyan játékosokat kell pályára küldenem, akik a lefújás után is tükörbe tudnak nézni.

A mentális problémákról

– Amikor én voltam válogatott, akkor számomra az volt a minimum, hogy amíg a pályán vagyok, akkor csúszok-mászok a jó eredményért és mindent megteszek a csapatért. A megfelelő mentalitás nálam mindenek felett állt.

Mit mondott Leekens?

Nem volt nagyon bőszavú Georges Leekens
kapitány
, hiszen ő egyelőre a háttérben van. A játékosok is tisztában voltak azzal, hogy már a belga kapitány is figyeli őket, talán nem tudták, hogyan viszonyuljanak a jelenlegi helyzethez, hiszen nekem is meg kellett felelniük, de már ott van a háttérben az új szövetségi kapitány.

Szélesi Zoltán kedden este másodszor irányítja a magyar A-válogatottat Fotó: www.mlsz.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!