Magyar foci

A játékosok tudják: a szurkolók hiányozni fognak

Dibusz és Bese szerint őszinte beszédre van szükség, hogy a válogatott kilábaljon a mostani helyzetből.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Costa Rica elleni barátságos mérkőzés előtt Szélesi Zoltán miképpen nyilatkozott a Telkiben tartott sajtótájékoztatón. A megbízott kapitány után két játékos, Dibusz Dénes és Bese Barnabás válaszolt újságírói kérdésekre.

Egyre nagyobb a baj!
Szélesi újabb kulcsjátékosát veszítette el

– Costa Rica egy vb-résztvevő csapat, tudjuk, hogy náluk is akadnak hiányzók, sérültek, de erős ellenféllel nézünk szembe. Láttuk a spanyolok elleni vesztes találkozójukat (5-0), összességében nehéz mérkőzésre számítok egy jó ellenfél ellen – kezdte a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes.

„Magunk mögé állítani a szurkolókat”

– Hallottuk, hogy a Carpathian Brigade nem lesz ott kedd este a stadionban. Szeretnénk újra magunk mögé állítani a szurkolókat, ez egy nagyon fontos feladat lesz számunkra – vette át a szót Bese Barnabás.

– A szurkolók biztosan hiányozni fognak, újra azt az arcunkat kell mutatunk, amely mögé oda tudnak állni a drukkerek – erősítette meg a hálóőr.

Bese Barnabásék tudják: a szurkolók hiányozni fognak Fotó: Getty Images

Őszinte beszédre van szükség

– Tudjuk, hogy valami nem úgy működik a válogatottnál, ahogy korábban. Nyíltan kell arról beszélnünk, miben kell változtatnunk. Küzdenünk kell, harapni és mindenkinek minél többet kihozni magából – így a kapus.

– Fontos az egymással szembeni őszinteség, mindenki vállalja a felelősséget azokért a hibákért, amiket elkövetett – mondta a Le Havre védője.

Dibusz először nyerne a Groupamában – címeres mezben

– A Groupama Arénában még nem védtem győztes válogatott mérkőzésen. A Costa Rica elleni találkozóra készen állunk, jó állapotban vagyunk, de bízunk abban is, hogy több játékos már nem dől ki. Hazai pályán szeretnénk megmutatni, hogy ki tudunk jönni ebből a helyzetből. Egységes és jó játékot szeretnénk nyújtani – zárta szavait Dibusz, aki minden valószínűség szerint kedd este kezdő lesz a közép-amerikai csapat ellen.

Olvasói sztorik