Válogatott

Két védő is kidőlt a válogatottból

Nem lesznek ott a két barátságos meccsen.

Fiola Attila és Guzmics Richárd is megsérült klubcsapata hétvégi bajnokiján, így a férfi A-válogatott nélkülük kezdte meg a felkészülést a Luxemburg és Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésekre. A szakmai stáb a hétfői nap folyamán dönt arról, hogy helyükre szükséges lehet-e más játékosok meghívása – írja az MLSZ honlapja.

Olvastad már?
Nyolc év börtönt kaphat a késelő fradista

Tizenhét játékos érkezett meg vasárnap délután Telkibe, a többi kerettag pedig a hétfői nap folyamán csatlakozik majd a kerethez azt követően, hogy lejátszották aktuális bajnoki mérkőzéseiket klubjaikban. Utolsóként Bese Barnabás érkezik majd meg kedden, hiszen csapata, a Le Havre hétfő este lép pályára a francia másodosztály 14. fordulójában, a listavezető Reims ellen.

Guzmics megsérült Fotó: mlsz.hu

A vasárnap esti regeneráló edzést megelőzően Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány megtartotta az első megbeszélést a csapat számára, melyen bemutatta a már csatlakozott kerettagoknak Belvon Attilát, akit erre a két mérkőzésre a pályaedzői feladatok elvégzésére kért fel, de természetesen az idei utolsó két mérkőzést követően a nemzeti csapat irányítását átvevő Georges Leekens szövetségi kapitánnyal is találkoztak a játékosok.

Azok a labdarúgók, akik a hétvégén nem léptek pályára, teljes értékű edzésmunkát végeztek már az összetartás első napján is. Holnap délelőtt egyéni edzés szerepel a programban, este pedig már szinte teljes létszámban edzenek majd együtt a kerettagok.

Mint ismert, a mieink két barátságos mérkőzéssel zárják az évet: november 9-én, csütörtökön Luxemburg vendégei lesznek, míg 14-én Costa Rica érkezik a Groupama Arénába.

A magyar válogatott 23 fős kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros),
Gróf Dávid (Budapest Honvéd),
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre),
Kádár Tamás (Dinamo Kijev),
Korcsmár Zsolt (Midtjylland),
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva),
Szabó János (Paks),
Vinícius Paulo (Videoton FC)
Középpályások:
Balogh Balázs (Puskás Akadémia),
Elek Ákos (Kajrat Almati),
Nagy Ádám (Bologna),
Pátkai Máté (Videoton FC)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros),
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda),
Lovrecsics Gergő (Ferencváros),
Németh Krisztián (New England Revolution),
Nikolics Nemanja (Chicago Fire),
Priskin Tamás (Ferencváros),
Sallai Roland (APOEL),
Stieber Zoltán (DC United),
Ugrai Roland (DVTK),
Varga Roland (Ferencváros)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik