Válogatott

Teljesítményarányos fizetése lesz Leekensnek

A belga kapitány akkor kereshet jól, ha jól teljesít a válogatott.

Csányi Sándor hétfő délután sajtótájékoztató keretén belül jelentette be a magyar válogatott új szövetségi kapitányát, Georges Leekenst, aki korábban Belgium, Algéria és Tunézia nemzeti csapatát is vezette.

– Ha az emberekben hiszünk, akkor jobbá válhatnak. Nem hozok ide tíz belga edzőt, profikra van szükségem, biztos vagyok abban, hogy Magyarországon is találunk nagyon jó edzőket. Egyelőre neveket nem tudok mondani, hiszen nem ismerem őket, de emberként és szakmailag is profiknak kell lenniük, akár az erőnléti edzőkről, akár az egészségügyi személyzetről beszélünk.

Ezt olvastad már?
Döntöttek a Milannál Montella sorsáról a Juve elleni vereség után

– Meg kell töltenünk a stadionokat és fejlődnünk kell, az esetleges vereségek pedig természetesen az én felelősségem lesz. Tudják, miért vagyok itt? Azt gondolják, hogy aláírtam volna a szerződést, ha nem hinnék a kijutásban? Minden meccset meg akarunk nyerni, ez az ambíciónk. Nincsenek már könnyű találkozók, Luxemburg például 0-0-t játszott Franciaországban. Azt hallottam, hogy a magyarok szeretnek dolgozni, hiszek benne, hogy sikeres lehetek.

Csányi Sándor a szerződés részleteiről is beszélt.

Leekens fizetéséről is szó esett Fotó: MLSZ

– Eredményhez, teljesítményhez kötött szerződést írt alá Leekens. Bízik a csapatban, vállalta a feltételeket, amiket nem biztos, hogy nagyon sokan vállaltak volna. A fizetése a kijutáshoz is kötött. Ha meg tudják mondani, hogy Storckhoz képest milyen eredményes lesz Leekens, akkor én is meg tudom mondani az ő fizetésének arányait, addig nem. Volt másik ajánata Leekens úrnak, talán még jobb lehetőség is lett volna az. Ez is azt jelenti, hogy szívesen jön hozzánk és bízik abban, hogy sikeres tud lenni.

– Szeretem a kihívásokat, ha a könnyű utat választottam volna, akkor maradok Belgiumban – vette át újra a szót Leekens. – El sem olvastam a szerződésemet, csak az ügynököm nézte át. A legfontosabb, hogy alkalmazkodjak önökhöz, a kultúrájukhoz és kéz a kézben a csapattal keményen dolgozzunk a közös célokért. Szeretnék az U21-es csapaton is segíteni, hogy egy víziónk legyen arról, hogyan játszunk.

Olvasói sztorik