Válogatott

Nikolics és a magyar válogatott: itt a nagy bejelentés

„Új korszak következik” – jelentette ki a Chicago csodacsatára.

Igent mondana, ha az új szövetségi kapitány visszahívná a válogatottba – közölte az MTI-vel Nikolics Nemanja szerdán a chicagói főkonzulátus új épületéből adott telefoninterjújában.

A Chicago Fire játékosa az első vendége volt a chicagói magyar főkonzulátus új épületének, ahol Bencsik Zita főkonzultól szerdán átvette az új személyi igazolványát.

Nikolics elmondta, jól érzi magát az Egyesült Államokban.

– Az élet megtanított arra, hogy mindenhol be kell illeszkedned, ha sikeres akarsz lenni – fogalmazott a 30 éves csatár. Hozzátette: viszonylag rövid időn belül otthonosan kezdte érezni magát, ebben segítségére volt, hogy mellette van a családja, két kisgyermeke is.

– A hatéves kislányom már beszél angolul – dicsekedett, hozzátéve, hogy a hároméves kisfiának még fel kell zárkóznia a nyelvtanulásban.

EZT FIGYELD!
Mutatjuk Lisztes és Mátyus kapitányjelöltjeit

Nikolics Nemanja – vagy ahogyan már a chicagói szurkolók is nevezik: Niko – figyelemmel kíséri a magyarországi focivilág fejleményeit. Bernd Storck szövetségi kapitány távozását diplomatikusan kommentálta.

– Én pozitív gondolkodású ember vagyok, mindenben megpróbálok valami jót találni. Igaz, a világbajnoki selejtező nem sikerült, de Bernd Storck végül is legalább az Európa-bajnokságra kijuttatta a csapatot – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogyan látja a jövőt, a gólkirály hangsúlyozta: „új korszak következik”. Fontosnak mondta, hogy olyan új szövetségi kapitánya legyen a magyar válogatottnak, aki „munkabíró és karizmatikus”. Tippet nem adott, és az eddig felvetődött neveket sem kívánta kommentálni.

Úgy tűnik, Nikolics a korábbi kapitány miatt nem jött a válogatottba Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

– A játékosok dolga az, hogy játsszanak – mondta. Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha az „új felállásban” visszahívnák a válogatottba, habozás nélkül rávágta: „mindenféleképpen igent mondanék”.

A múltról nem akart részletekbe bocsátkozni, de azt elmondta: lemondása a válogatottságról nehéz döntés volt, nem egyik napról a másikra született meg.

Olvasói sztorik