Magyar foci

Mutatjuk Lisztes és Mátyus kapitányjelöltjeit

Magyar vagy külföldi? Nem ez a fő szempont!

A DIGI Sport híradójában Lisztes Krisztián mellett Mátyus János is elmondta, kit vagy éppen milyen habitusú szövetségi kapitányt látnának szívesen a válogatott élén. Mint ismert, az MLSZ kedd este bejelentette: Bernd Storckkal közös megegyezéssel bontott szerződést, így a vezetők német szakember utódját keresik.

EZT FIGYELD!
Dárdai, Egervári és Koeman is hatékonyabb volt Storcknál – TABELLA

– Ez egy közös kudarc, hiszen nem csak nem csak az edzők, hanem a játékosok is felelősek egy gyengébb szereplésért. Olyan kapitányt tudnék elképzelni, aki hasonló, mint Dárdai Pali, mert az nagyon jó vonal. Egy magyar állampolgár, akinek van külföldi tapasztalata, szerintem ez egy kiváló kombináció. Persze nem mondanám azt sem, hogy egy külföldi szakember nekünk nem tudna segíteni – nyilatkozta Lisztes.

Mátyus János konkrét névvel is előrukkolt.

– Vannak jó külföldi edzők, illetve gyengébb külföldi edzők. Vannak kiváló magyar szakemberek, úgy érzem, a szövetség nem úgy fog dönteni, hogy valaki külföldi-e vagy magyar. Azt számít, hogy minőséget képviseljen, tapasztalata legyen, illetve perspektívába gondolkodjon. Évek óta egy nevet mondanék, aki magyar származású, európai szinten is sikeresnek mondható, remek játékos-múlttal rendelkezik, ő pedig Bölöni László – így a REAC klubigazgatója.

Olvasói sztorik