Válogatott

Külföldi kapitány jöhet Storck helyére

Már tárgyal az MLSZ, Csányi egy héten belül ki akarja nevezni a válogatott új edzőjét.

A keddi események után alighanem felpörögnek az események „kapitányügyben”, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke legalábbis nyomatékosította, villámgyorsan meg akarják találni a távozó Bernd Storck utódját.

A sportvezető a szövetség honlapjának adott interjúbanleszögezte, „a tárgyalások már a napokban elkezdődnek, és hamarosan eredmény is várható”. Csányi – meglepő módon – konkrét időpontról is beszélt, október 25-ig, azaz jövő szerdáig igyekeznek kinevezni az új szövetségi kapitányt. Ha nem sikerül, megbízott trénerre, amolyan beugróra lesz szükség a Luxemburg és a Costa Rica elleni felkészülési meccsen: ez a személy minden bizonnyal Storck másodedzője, a korosztályos válogatottat is irányító Szélesi Zoltán lesz.

De vajon ki jöhet a kedden menesztett Bernd Storck helyére?

HOPPÁ!
Cavani megdöbbentő vallomása Neymarról

Bár számos érv szól a fiatal magyar edzőgeneráció valamelyik tagjának kinevezése mellett, a Rangadó értesülései szerint a döntéshozók közt továbbra is erősebb a „külföldi vonal”.

A portugál Paulo Sousa szerepvállalásáról már írtunk, úgy tudjuk, a jelenleg csapat nélküli korábbi Videoton-edző (később sikereket ért el a Maccabi Tel-Avivval és a Basellel is, majd évekig volt a Fiorentina trénere) kinevezése sem elképzelhetetlen.

Magyar vagy külföldi szövetségi kapitánya legyen a válogatottnak?

Magyar: 1171
Külföldi: 1149

Talán nagyobb az esély Marco Rossi visszatérésére. Az olasz mester az idén bajnoki címig vezette a Honvédot, jelenleg a dunaszerdahelyi DAC-ot irányítja. Érdeklődtünk a klubnál, „odaadják-e” Rossit a magyar válogatottnak, a felvidékiek csütörtökre ígértek választ. Árulkodó lehet, hogy felvetette az itáliai edző kapitányi kinevezését a mindig bennfentes információkkal rendelkező olasz szakíró, Gianluca Di Marzo is.

Megkerestük a szintén „hírbe hozott”, legutóbb Siófokon tevékenykedő Fehér Csabát, aki egyértelműen kijelentette, nem edzőként képzeli el a jövőjét, így biztosan nem vállal szerepet a magyar válogatott szakmai stábjában.

Hamarosan kiderül, ki veszi át a magyar csapatot Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor
Olvasói sztorik