Válogatott

Ha Egervári vagy Pintér negyedennyi türelmet kap, biztosan előrébb tartana a válogatott

A korábbi szövetségi kapitány jó döntésnek tartja Bernd Storck menesztését.

Honlapunk állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya is reagált a kedd esti hírre, miszerint Bernd Storck közös megegyezéssel távozik a nemzeti együttes éléről, és sportigazgatóként sem folytatja a munkát.

– Benne volt a levegőben, hogy ez a döntés születik – kezdte Glázer Róbert. – A vesztes mérkőzéseken lévő összeállítások nem voltak előremutatóak, illetve csapatépítő jellegűek. Jött ez a német koncepció, rengeteg német edzővel. Nekem az egyetlen gondom ezzel, hogy három-négy évente mindig változtatjuk az irányvonalakat és a célkitűzéseket, hogy merre induljunk el, és ez mindig visszahat az utánpótlásra is.

SARKOS VÉLEMÉNY
„A kapitány személye lényegtelen, menthetetlen a válogatott”

– Ha negyedennyi türelem lett volna Egervári vagy Pintér iránt, akkor biztosan előrébb tartana a válogatott – folytatta a rutinos tréner. – Egyértelmű, hogy Storck ilyen teljesítmény és eredmények után nem maradhatott. A német szakvezető azt mondta, hogy reformokat hozott, de nem tudom, hogy mire gondolt. Nem láttam a csapat és az egész jövő építését az utánpótlásra vonatkozóan sem. Szövetségi kapitányként és sportigazgatóként Storck az egész magyar labdarúgást átölelte, de nem éreztem a fejlődést, úgyhogy jó döntés született – mondta Glázer Róbert.

Glázer szerint mennie kellett Storcknak Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik