Válogatott

„A kapitány személye lényegtelen, menthetetlen a válogatott”

Egri Viktor szerint még a kiscsapatok ellen sem képes támadófocit játszani a nemzeti csapat.

Kedd este a Magyar Labdarúgó-szövetség közös megegyezéssel szerződést bontott Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, az utódja kiléte egyelőre ismeretlen. Csányi Sándor elnök úgy fogalmazott, “a német edzővel egyeztetve most mindketten úgy láttuk, hogy ezt a második esélyt már nem tudja kihasználni a kapitány, mert menet közben elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit, ezért nincs értelme a folytatásnak”. A Rangadó.hu a Digisport népszerű sportriporterét, Egri Viktort kérdezte arról, szerinte indokolt volt-e a kapitány leváltása, valamint ki lenne megfelelő a helyére.

Ezt olvastad már?
Szalai Ádámnak megvan a véleménye Storck menesztéséről

– Számomra teljesen érthetetlen, hogy az andorrai találkozó után miért maradhatott szövetségi kapitány Storck, és az is érthetetlen, hogy most miért küldik el, mint szakmai igazgatót is – kezdte Egri. – Ezt a kettőt én nem tudom összeegyeztetni, nem tudom, mi változhatott meg az MLSZ-nél, hiszen azon kívül semmi más nem történt, hogy a szurkolók hirtelen Storck ellen fordultak. Voltak már ennél sokkal rosszabb meccseink is, mint az utóbbi kettő, mégsem emelték fel a hangjukat a drukkerek, lehet, hogy most az ő véleményüket „fordította meg” valaki.

– Andorra után nem sokkal a szurkolók a valaha volt legnagyobb élőképet tették ki a Groupama Arénában, majd Svájcban az 5-2 után himnuszt énekeltek a játékosokkal – folytatta Egri. – Ezt követően lehetett tudni, hogy a Feröer-szigetek elleni találkozó nem lesz könnyű, de furcsa módon már az első félidőben a szövetségi kapitány távozását követelték a szurkolók. Ez elgondolkodtató, nem tudom, ki irányítja a közönséget, de ilyen nincs.

A portugálok elleni vereség után jött a taps Fotó: MTI

És hogy ki lehetne a megfelelő választás a helyére?

– Olyan magas szintű szakember kevés van, aki ismeri a magyar viszonyokat, olyan pedig, aki nem hagyja, hogy beleszóljanak a munkájába, nem feltétlenül fog idejönni. Nem számítok nagy névre, ugyanis ebben az esetben még az ő nevéhez mérten is brutálisan sok pénzt kellene adni neki. Biztos felvetődött Paulo Sousa neve, de nem hinném, hogy idejönne, mert ismeri a viszonyokat. A válogatott egyébként szerintem menthetetlen. Ha megnézzük, hogy melyik játékos hol futballozik, akkor tudjuk, hogy hol a helyünk a világban. Ez a csapat nincs ott a világ legjobb ötven és Európa legjobb huszönöt csapata között. Szerencsével persze ki lehet jutni az Eb-re, de jelentősen jobb játékot nem lehet várni. Csak arra lehetünk képesek, hogy fegyelmezetten védekezve kontrázzunk, még a kiscsapatok ellen sem tudunk támadó focit játszani, nincsenek meg hozzá a játékosok. Így a szövetségi kapitány személye szinte lényegtelen, a szakmai igazgató a nagyobb kérdés. Olyan embert kell idehozni az utóbbi posztra, akinek van csapata, hiszen Storckkal együtt rengeteg edző távozik, és egy irányváltás nem tudom mennyire segítené jelenleg a magyar utánpótlást – zárta a Rangadónak Egri Viktor, a Digisport kommentátora.

Bernd Storck és a válogatott útjai elváltak Fotó: MTI
Olvasói sztorik