Válogatott

U17: megverte a hollandokat, Eb-elitkörbe jutott a válogatott – VIDEÓ

Az utolsó meccs eredményétől függetlenül csoportelső a Szélesi-csapat a hazai rendezésű selejtezőn.

U17-es Európa-bajnoki selejtező, 9. csoport, 2. forduló

Magyarország–Hollandia 1-0 (0-0)
III. Kerületi TVE Stadion, játékvezető: Donatas Rumsas (litván)
Magyarország: Ásványi – Papp L., Körmendi, Varju, Posztobányi – Nyári, Burai (Szabó B., 72.), Kocsis – Papp M. (Bukta Cs., 59.), Beke, Cipf (Irimiás, 76.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Gólszerző: Beke (49.)

A hollandok ellen lépett pályára Óbudán a magyar U17-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. Mindkét együttes győzelemmel kezdett: a mieink Walest, a hollandok Koszovót győzték le az első fordulóban.

Az első percekben a hollandok előtt adódott néhány lehetőség – Goudmijn járt legközelebb a gólhoz –, három lövésük is elkerülte a magyar kaput. Annak ellenére veszélyeztettek a hollandok, hogy a mezőnyben inkább a magyar fiatalok domináltak. Az első húsz-huszonöt perc után aztán leült a játék, gyakorlatilag ennyiben kimerült az első félidő: a hollandok kemény belépőkkel próbáltak dominálni, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Komoly lista!
Közülük kerülhet ki a magyar szövetségi kapitány

A második negyven perc legelején Cipf közel járt a gólhoz, de csele után egy védő belevetődött a kapura tartó lövésébe. Nem sokkal később Beke Péter azonban már nem hibázott: szabadrúgása a hollandok kapujában kötött ki (1-0). Ásványit dolgoztatták meg a vendégek, a magyar kapus (és a kapufa) azonban védte Redan lövését.

Előnyét megtartotta a magyar csapat a folytatásban is, sőt a legvégén Szabó révén még újabb gólt is szerezhetett volna (igaz, a másik oldalon Ásványinak is akadt dolga a ráadásban), így két kör után százszázalékos mérleggel ünnepelhette továbbjutását.

Csoportelsőként végzett a magyar csapat Fotó: MLSZ Twitter

Mivel a csoport másik mérkőzésén Wales 2-0-ra verte Koszovót, így győzelmével a magyar válogatott az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként végzett, és továbbjutott az elitkörbe. Hollandia és Wales a második három-három ponttal, Koszovó pedig nulla egységgel áll – azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény a következő rangsoroló tényező.

A magyar csapat az utolsó fordulóban, október 16-án hétfőn a koszovói válogatottal találkozik – az így már tét nélküli mérkőzést az M4 Sport közvetíti. A négyfős csoportok első két helyezettje és a négy legjobb csoportharmadik kvalifikálja magát a 2018 tavaszán megrendezésre kerülő elitkörbe.

A győztes gól

Olvasói sztorik