Válogatott

Ha Dárdai-vonalon marad az MLSZ, közülük kerülhet ki a szövetségi kapitány

Csányi elnöknek volt már néhány merész húzása, gondoljunk csak Pintér, vagy a gyerekcsapat mellől kirángatott Dárdai kinevezésére.

Paulo Sousa, Marco Rossi, csak úgy röpködnek a nevek Bernd Storck lehetséges utódjaként, akkor, amikor a regnáló kapitányt még ki sem rúgta a szövetség.

A döntés a hírek szerint kedden várható a német sorsáról, de az új kapitány kinevezése ennél hosszabb folyamat lehet, és teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi jár Csányi Sándor fejében.

Az MLSZ elnöke képes váratlant húzni. Emlékezhetünk Pintér Attila kinevezésére, vagy a Hertha BSC gyermekcsapata mellől előhúzott Dárdai Pálra.

Csányi korábban többször beszélt arról is, hogy Dárdai utódjának Bölöni Lászlót szerette volna, aki azonban hosszas hitegetés után nemet mondott a felkérésre. Bölöninek most van csapata Belgiumban, így aligha kerül ismét szóba, és a Pintér Attila-ügy után nem várható az sem, hogy az NB I-ből választ trénert a szövetség.

Mi jöhet akkor, ha a már említett két külföldi edző neve puszta találgatás? Csánnyi visszatér a Dárdai féle vonalra, és fiatal, külföldön szocializálódó, ám a magyar viszonyokat ismerő szakembert nevez ki?

Ha ez történik, ők lehetnek a jelöltek:

Bódog Tamás

Jelenleg a DVTK edzője. Népszerű a drukkerek körében, az elmúlt évekhez képest sikeres is a csapattal. Korábban a Leipzig, a Mainz és a Bröndby másodedzője volt. 1994 és 2000 között 142 meccset játszott az Ulm csapatában, közel 100 meccse van a Mainz színeiben is.

Bódog Tamás népszerű a drukkereknél Fotó: dvtk.eu

Szabics Imre

Szintén népszerű a szurkolók körében. Mindössze 36 éves, dolgozott Dárdai Pál stábjában a válogatottnál, ráadásul éppen a most bűnbaknak kikiáltott Bernd Storck küldte el a csapattól. Jelenleg a Sturm Graz pályaedzője. Játékosként több, mint 300 külföldi meccse van. Közel húsz éve “szocializálódik” külföldön.

Szabics Imre dolgozott már a válogatottnál Fotó: www.rangado.hu/Vágvölgyi Bálint

Lőw Zsolt

Talán ő felel meg a legjobban a Dárdai Pál-féle vonalnak. Jelentős részt tulajdonítanak neki az RB Leipzig sikereiben, és a jelenlegi pályaedzőt, akár lehetséges vezetőedzőként is emlegetik a csapatnál. Játékosként a Cottbus és a Hoffenheim focistája is volt.

Lőw Zsolt nemrégiben Újpesten tartott edzést Fotó: www.ujpestfc.hu
Olvasói sztorik