Válogatott

Portugál világsztár jöhet Storck helyére

Egyre több helyről hallani, hogy Magyarországon vállal munkát a kétszeres BL-győztes.

Bernd Storck pozíciója megrendült a vb-selejtezőben nyújtott gyenge teljesítmény után, Paulo Sousának nincs munkája, mi sem természetesebb, hogy megindult a pletyka: szövetségi kapitányként tér vissza hazánkba a Videoton korábbi szakvezetője.

A játékosként a Juventusszal és a Dortmunddal is Bajnokok Ligáját nyerő portugál az előző évadban az olasz Fiorentinát irányította, ám június óta nincs csapata. Sousa karizmatikus személyiség, a hírek szerint kiváló kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel, ugyanakkor az Index cikke szerintCsányi Sándor MLSZ-elnök nem igazán kedveli.

EZ IS EGY VÉLEMÉNY
Stieber elmondta, ki legyen a szövetségi kapitány

Egy másik internetes portál, az Origo olvasói– a legkevésbé sem meglepő módon – úgy szavaztak, hogy Dárdai Pál legyen a kapitány (erre szinte semmi esély…), mögötte Paulo Sousa kapta a legtöbb voksot. Kedd este a Fradi-stadionban hallhattuk, a szurkolók miként vélekednek Storck és a válogatottja teljesítményéről („Auf wiedersehen”, „kurva gyenge”, „hol a csapatunk?”): nagy kérdés, ezek után a jövő keddi elnökségi ülésen milyen irányt jelöl ki az MLSZ-vezérkar…

Sousa a Fiorentinát irányította legutóbb, korábban dolgozott a Vidinél is Fotó: Getty Images/Gabriele Maltinti
Olvasói sztorik