Válogatott

Simeone vagy Bódog? Gyűlnek a kapitányjelöltek

Szakértőket faggattunk, kit látnának szívesen a magyar válogatott élén

Szinte már alig maradt olyan szakember vagy szurkoló, aki azt szeretné, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck folytassa munkáját. A nagy kérdés már csak az, hogy mit gondol erről a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor, aki kedden hallgatja meg a német szakember beszámolóját a magunk mögött hagyott világbajnoki selejtezőről. A Rangadó.hu azonban kíváncsi volt arra, hogy a focit szerető hírességek kit látnának szívesen Bernd Storck helyett: Urbán Flórián, Ganxsta Zolee és Horti Gábor őszinte sorai következnek.

HOPPÁ!
Portugál világsztár jöhet Storck helyére

– Az Atlético Madrid vezetőedzőjét, „Cholo” Simeonét, ki mást? – hangzott a magabiztos válasz a rapper Ganxsta Zoeetól. – Ez nem vicc, senki mást nem tudnék elképzelni a válogatott kapitányaként, mindenki más béna és rossz. De az viszont nem lenne jó, ha eljönne az Atlétitól, szóval inkább maradjon csak a helyén. Lehet, hogy most hazaárulónak fognak titulálni, de engem már a „matracosok” sokkal jobban érdekelnek, mint a magyar válogatott. Rajta kívül nem tudom, ki lenne a jó, nem akarok senkit leanyázni, de ezen a válogatotton és a magyar focin fogalmam sincs, hogy ki és hogyan tudna segíteni. Az Eb csak egy pillanatnyi véletlen volt és egyből jött a hurráoptimizmus, azt hittük, hogy meggyógyult a magyar labdarúgás, de erről szó sincs. Dárdai Pali csinált egy kis tüneti kezelést, de ennyi, semmi több, továbbra is nagyon beteg a focink.

Storckot nem látják szívesen a kispadon Fotó: AFP/Pascal Pavani

– Hogy kit látnék örömmel a válogatott élén? Bódog Tamást – felelte a Rangadónak Horti Gábor, a Hír Tv riportere. – Kellő külföldi tapasztalattal rendelkezik, szakmailag és emberileg is érzem benne a potenciált. A Diósgyőr szakvezetőjét minden további nélkül el tudnám fogadni kapitányként.

– Az nem kérdés, hogy Bernd Storcknak mennie kell és magyar edzőt kell leültetni a helyére, külföldi bohócokra nincs szükség – vette át a szót Urbán Flórián, korábbi negyvenszeres válogatott labdarúgó. – Nehéz nevet mondani, de az biztos, hogy a szövetségi kapitányt nem az alapján kellene kiválasztani, hogy mit tett le eddig az asztalra, milyen eredményei vannak, hanem meg kell találni azt a személyt, aki igazi hadvezérként áll a csapat élére, aki el tudja mondani a játékosoknak, hogy mit jelent a címeres mez, amit ha felvesznek, meg kell dögleni a pályán és gladiátorként kell harcolni. „Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha”, ahogyan Simon Tibi mondta, ez a magyar mezre végképp vonatkozik. A szövetségi kapitány mellé aztán már lehet olyan embereket hívni, akik szakmailag minőségi szintet képviselnek és nemzetközileg is tapasztaltak, akik jól feltérképezik az ellenfelet, de hangsúlyozom még egyszer, a kapitánynak hadvezérnek kell lennie.

Olvasói sztorik