Válogatott

Másnak volt annyi bátorsága, hogy lemondjon, Storck még maradna kapitány

Többen felismerték világszerte, jobb, ha távoznak a válogatott éléről.

Kevés támogatója maradt Bernd Storcknak az utóbbi napokban. A magyar válogatott szövetségi kapitánya azt követően, hogy az andorrai hatalmas szégyen után kapott még egy esélyt a bizonyításra a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, nem tudott élni a lehetőséggel.

A lettek és a Feröer-szigetek elleni kötelező győzelmet ugyan behúzta a nemzeti csapat, ám az utóbbin nyújtott teljesítmény felért egy vereséggel, nem véletlenül kísérte az öltözőbe füttyszó a játékosokat. Svájcban ugyan nem szégyen kikapni, de nem mindegy, hogyan marad alul egy válogatott, az 5-2-es vereség alkalmával pedig akaratgyenge és elképzelés nélküli játékot mutattak honfitársaink. A keddi világbajnoki selejtezőn a kitartó magyar drukkerek többször is követelték a német kapitány távozását, akinek azonban esze ágában sincs elhagyni az utóbbi évek leggyengébb eredményét produkáló csapatát, valamint az sem tűnik úgy, hogy az MLSZ elmozdítaná a helyéről.

Ezt olvastad már?
Böde a tőle megszokott őszinteséggel nyilatkozott Feröer után

Bezzeg a kollégák…

A horvát válogatott múlt hét pénteken nagy meglepetésre hazai pályán 1-1-et játszott Finnország ellen, amely Ante Cacic szövetségi kapitány állásába került, az ukránok ellen már Zlatko Dalic irányított.

Bert van Marwijk ugyan kijuttatta Szaúd-Arábiát a 2018-as oroszországi világbajnokságra, mégsem sikerült megegyezni a folytatásról, helyét Eduardo Bauza vette át.

Srecko Katanec gárdája majdnem meglepetést okozott Angliában, ám Szlovénia a hajrában kikapott, a kapitány pedig lemondott. Az utolsó fordulóban a nemzeti csapat ugyan legyőzte Skóciát, de nem jutott ki a vébére.

Srecko Katanec az utolsó forduló előtt mondott le Fotó: Europress/AFP

Hivatalos bejelentés még nem történt, de a hírek szerint már csak napok kérdése és távozik az olaszok éléről Giampiero Ventura. Buffonék pótselejtezőre kényszerültek, miután Spanyolország mögött a második helyen végeztek.

A Herald Sun úgy tudja, Ausztrália kapitánya, Ange Postecoglu novemberben benyújtja lemondását annak ellenére, hogy a csapatnak már csak egy sikeres lépést kell megtennie az oroszországi tornához.

„Ki van zárva, hogy folytassam” – mondta Juan Antonio Pizzi, Chile szövetségi kapitánya a brazilok elleni 3-0-s vereség után. Alexis Sánchezék hatodik helyen végeztek a selejtezőben, így még a pótselejtezőt sem érték el.

És még hol a vége? A pótselejtezőket követően valószínűleg tovább bővül a fenti névsor, a kérdés, rajta lesz-e végül Bernd Storck?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik