Nemzetközi foci

Böde alaposan odaszúrt a magyar válogatottnak

A Fradi támadója a feröeriek elleni gólján kívül semmi másnak nem örült, Pátkai nem foglalkozott a külső körülményekkel.

A Feröer-szigetek elleni vb-selejtező félidejében Eppel Márton helyére állt be a közönség egyik kedvence, Böde Dániel. A Fradi támadója két évvel ezelőtt két gólt szerzett a feröeriek elleni Eb-selejtezőn, ezúttal is az ő nevéhez fűződött a győztes találat.

Elképesztő statisztika!
Harmatgyenge teljesítménnyel lettünk harmadikok a csoportban

– Örülök, hogy újra gólt rúgtam, és hogy hoztuk a kötelezőt, de ezen kívül mi másnak örüljek? – tette fel a kérdést Böde. – Valamikor kikapunk és megtapsolnak minket, valamikor pedig győzünk és kifütyülnek. Ez van, bízunk benne, hogy a jövőben nem lesz ilyen. Ha az utcáról szedünk össze tizenegy embert, akkor is a magyar válogatott lép pályára, ahol meg kell halni mindenkinek a címeres mezért.

Böde bepiszkálta a győztes gólt Fotó: Europress/AFP

– Nagy csalódás, hogy nem értük el a második helyet, titkon mindenki bízott benne, hogy sikerülhet – folytatta az FTC támadója. – Viszont már a selejtező-sorozat elején elszállt a remény, úgyhogy szépen lassan fel lehetett dolgozni, hogy nélkülünk rendeznek vébét. Már a meccs előtt is mondta a kapitány, hogy csereként lépek pályára, nem lepett meg ez a húzás. Nem tudom, hogy ezzel a góllal előrébb léptem-e a centerek rangsorában, én ugyanúgy csinálom tovább a dolgom, ahogy eddig, próbálom mindig kihozni magamból a maximumot, valamikor sikerül, valamikor nem.

– Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, de a több helyzetet csak a második játékrészben tudtuk kidolgozni – ezt már a Videoton középpályása, Pátkai Máté mondta a meccs után. – Mindenki becsülettel tette a dolgát, mentünk előre, benyomtuk őket a kapujuk elé. Néha tudtak kontrázni, de ezeket kontrolláltuk és a második félidőben már jobb volt a helyzet. Mindenki a saját feladatával foglalkozott meccs közben, nem pedig azzal, hogy a szurkolók miket kiabáltak. Végig azon voltunk, hogy megvalósítsuk azt, amit a meccs előtt elterveztünk.

Pátkai úgy látta, mindenki becsülettel tette a dolgát Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik