Válogatott

Urbán: Storck alkalmatlan, egy helyben áll a magyar foci

A szókimondó edző szerint a magyar játékos szeret nulla munkával sok pénzt keresni, az emberek hülyítését pedig abba kellene hagyni.

Az előző héten a magyar U21-es válogatott és a felnőtt csapat is szégyenteljes vereséget szenvedett. Előbbi Olaszországtól kapott ki 6-2-re felkészülési mérkőzésen, utóbbi pedig Svájcban maradt alul 5-2-re világbajnoki-selejtezőn. A Hír TV Reggeli Járat című műsorában a korábbi negyvenszeres válogatott labdarúgó, Urbán Flórián kritizálta a magyar focit.

Ezt olvastad már?
Hiába a bázeli blama, van, ahol még topfavorit a Storck-csapat

– Már Andorra után el kellett volna küldeni Bernd Storckot, de valamilyen oknál fogva mégis maradhatott – kezdte Urbán. – Nem őt igazolta ez, hiszen azt mondta, hogy rendezi a sorokat, de ez nem sikerült. Mindenki látja, hogy semmi nem történik a pályán, nincs egy felépített támadás. Nem akarom kritizálni, mert nem jogom, vannak felettesei, akiknek észre kellene venni, hogy ez az ember alkalmatlan a feladatra. Ennek a pénznek a tizedéből egy magyar edző ugyanezt meg tudta volna csinálni, vagy még ennél többet is.

Urbán már rég elzavarta volna Storckot Fotó: Youtube

– Biztosan abban bízik, hogy Feröert megverjük, aztán majd elmondhatja, hogy milyen szépen haladunk előre – folytatta az Újpest korábbi játékosa. – Ha nyer a magyar válogatott, akkor megint jön a maszlag, a humbug, hogy fejlődünk. Egy helyben áll a magyar foci, az U21 kapott egy hatost, a felnőtt válogatott kapott egy ötöst – tizenegy gól, két mérkőzés. Az embereket most már nem kellene hülyíteni mindenféle maszlaggal. Milliárdokat költenek a magyar labdarúgásra, közpénzeket szórnak szanaszét, de semmi nem történik, az eredmény minősít mindenkit.

Az egykoron Belgiumban is légióskodó hátvéd hozzátette, a magyar játékos, a magyar ember nagyon szeret nulla munkával sok pénzt keresni. Szerinte olyan rendszert kell kialakítani, amivel kiverik belőlük a munkát, amivel megmozdulnak.

Urbán szerint ezt az eredményt egy magyar edző is elérte volna Fotó: Europress/AFP

Legyenek kisebb fizetések. Keressen nyolcmilliót egy focista úgy, hogy megdolgozott érte és prémiumként megkapja. Ma hazánkban egy labdarúgó többet keres mint Belgiumban, ezt a kinti kapcsolataim is megerősítették, náluk tízezer euró a maximum fizetés. Ha jön egy keményebb edző, akkor a játékosok sírva szaladnak az elnökhöz, hogy ez az ember futtat, keményen dolgoztat minket. Ilyenkor természetesen nem a játékost zavarják el, hanem a trénert. Magyarországon egy labdarúgónak simogatják a buksiját, akik felveszik a nagy pénzeket és nem csinálnak semmit.

– A válogatottnál nem lehet látni a koncepciót, Storcknak volt két éve, hogy rendszerbe rakja a csapatot, de nem tudta megtalálni az Eb után azt a gárdát, amelyik megismételte volna az ott nyújtott produkciót. – folytatta a szókimondó edző. – Egy válogatott szövetségi kapitányának a legkönnyebb a helyzete, hiszen nem kapja a játékosokat, hanem ő maga válogathatja ki. Egyértelműen menni kell, az én olvasatomban csak magyar edzőt kellene a helyére ültetni. Olyan karakteres ember kell a válogatott élére, akihez ha odamegy egy menedzser, hogy ezt vagy azt a játékost játszasd, akkor őt jól gyomron vágja és elzavarja pálya környékéről. Folyamatosan csak építkezünk, de egy emeletet nem haladtunk még előre, a földszinten ácsorgunk.

Olvasói sztorik