Válogatott

A felnőtt és az utánpótlás-válogatottnak is beszólt a felcsúti védő

A 79-szeres válogatott játékos kimondta: elkeserítő a kép.

Az M1 Ma este című műsorának vendége volt a 79-szeres válogatott védő, Vanczák Vilmos, aki a magyar nemzeti csapat Svájc ellen elszenvedett 5-2-es vereségéről, valamint az utánpótlás helyzetéről is beszélt. A Puskás Akadémia jelenlegi játékosa számára nem is a hazaiak játéka, inkább a magyar válogatott rengeteg hibája okozott meglepetést, amikkel megverte saját magát.

Storck megint variál!
Magyar kezdőcsapat: mutatjuk, kik lettek a bűnbakok a svájci zakó után

– Nincs idő búslakodni, itt a következő feladat, ahol mi fogunk kezdeményezni. Biztos vagyok benne, hogy nagy lehetett a szomorúság az öltözőben, de ezt el kell felejteni, és alaposan felkészülni a feröeriek elleni találkozóra. Pszichológiai szempontból Gulácsit kezdetném a kapuban, hiába hibázott két gólnál, és azt gondolom, hogy a szövetségi kapitány is így fog tenni – mondta Vanczák, majd kitért az U21-es csapat olaszok elleni 6-2-es zakójára is.

– Elkeserítő a kép, hiszen kaptunk egy ötöst Svájc ellen, és nem tudunk mondani olyan fiatalokat, akikre a válogatott épülhet. Sajnos nincs a felnőtt csapat mögött egy komoly bázis, nincsenek olyan játékosok, olyan merítései lehetőség, akikre tudna építeni a kapitány – zárta a 34 éves játékos.

Vanczák szerint elkeserítő a kép Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik