Magyar foci

Magyar kezdőcsapat: mutatjuk, kik lettek a bűnbakok a svájci zakó után

A kapitány szerint a pozitívumokkal kell foglalkozni, Feröer pedig nem veheti el a harmadik helyet.

Bernd Storck szövetségi kapitány optimistán tekint a magyar labdarúgó-válogatott utolsó, keddi világbajnoki selejtezőmérkőzésére, melyen Feröer-szigetek csapatát fogadja a Groupama Arénában.

– Én és a csapat is tudjuk, hogy képesek vagyunk a jó teljesítményre, nem vehetik el tőlünk a harmadik helyet – mondta Storck arra utalva, hogy a magyarok egypontos előnnyel várják a találkozót a szigetországiakkal szemben, akik már most történetük legjobb szereplését könyvelhetik el.

EZT FIGYELD!
Már a feröeri kapitány is aláz bennünket

Egy újságírói kérdésre Storck rendkívül hosszú monológba kezdett, amelyben újfent hangsúlyozta, a pozitívumokkal kell foglalkozni, illetve már a jövőről beszélt.

– Érkezésemmel elkezdtünk egy közös munkát, amelyet folytatni akarunk. Két éve reformokat vezettünk be a magyar labdarúgásba, az elnökkel együtt úgy gondoljuk, jó úton haladunk – mondta Storck, aki szerint ezek a reformok lassan eredményeket is hoznak. Szerinte meg kell nézni az utánpótlás-válogatottak közelmúltbeli eredményeit, még ha ott is becsúszik egy-egy olyan rosszul sikerült mérkőzés, mint múlt csütörtökön az U21-es csapat olaszoktól elszenvedett 6-2-es veresége.

Storck szerint a pozitívumokkal kell foglalkozni Fotó: MLSZ

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány rendkívül frusztráltnak tűnt a sajtótájékoztatón, amelyet – saját bevallása szerint – közhelyekkel kezdett, miszerint csakis a győzelem lehet elfogadható.

– A szombati meccset annyival zárnám le, hogy az 5-2-es vereség megérintette az egész csapatot. Minden szurkolónak köszönjük, aki kijött és kiváló hangulatot teremtett – mondta a szélső, aki eltiltása miatt nem lépett pályára a bázeli találkozón.

A kissé furán viselkedő Dzsudzsák megjegyezte, nincs még itt az ideje belemenni az elemzésekbe, azt azonban kijelentette, “nagyon messze” vannak az első két helyezettől.

Dzsudzsák frusztrált volt Fotó: MLSZ

Stieber Zoltán elmondta, örül neki, hogy a bázeli vereség után ilyen gyorsan jön a következő mérkőzés, mert így gyorsan rendet kell tenni a fejekben.

– Bízom benne, hogy mindenki odateszi magát, s ha kellően komolyan vesszük a mérkőzést, akkor nem lehet gond a három pont begyűjtése – mondta a DC United támadója.

A magyar válogatott kezdőcsapata az MTI szerint:
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Stieber, Nagy Á., Pátkai, Dzsudzsák – Varga, Ugrai.
Stieber kezdő lesz Feröer ellen? Fotó: MLSZ