Válogatott

Storck a svájci K. O.-ban is látott pozitívumokat

Nem semmi: a német kapitány jó teljesítményekről beszélt az 5–2-es zakó után.

Beszámoltunk már arról, hogy Bernd Storck elsősorban a hatalmas egyéni hibák számlájára írja csapata súlyos vereségét a bázeli világbajnoki selejtezőben, a szövetség honlapjának adott nyilatkozatában azonban meglehetősen furcsa megállapításai is vannak.

VIDEÓN A SVÁJC–MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉS GÓLJAI ITT!

Hogy mást ne mondjunk, pozitívumokról beszél…

– Az öt kapott gól ellenére pozitívumokat is láttam, volt egy-két jó egyéni teljesítmény a csapatban, Ugrai Roland például jól játszott, tudtam róla, hogy labdabiztos, gyors játékos, és hittem benne, hogy ezt be fogja bizonyítani ma – magyarázta a német szakvezető.

LAPSZEMLE
A svájciak még egy nagyot rúgtak a magyarokba

Nem túlságosan szívderítő, hogy Storck azt is mondta, jelenleg ez a maximális szint, amit a válogatottja nyújtani tud.

– A legjobb válogatottakkal nem vagyunk egy szinten, de nem akarok olyan futballt játszatni, hogy beállunk védekezni a kapunk elé, és csak előrerúgjuk a labdákat – vélekedett a szövetségi kapitány. – Ma is végig próbáltunk előre játszani, és ebből helyzeteket alakítottunk ki, két gólt is szereztünk. Tanultunk a mérkőzésből, és a tapasztalatokból tovább fogjuk építeni a csapatot. Kedden, Feröer-szigetek ellen egész más mérkőzésre van kilátás, hazai pályán játszunk, és ha azt a teljesítményt nyújtjuk, amit a múltban már többször is mutattunk, akkor meglesz a győzelem. Olyan hibákat, mint ma, azonban Feröer ellen sem követhetünk el, különben azt a találkozót sem nyerjük meg.

Storck kapitány úgy véli, ennél többre nem képes a csapata… Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik