Válogatott

A svájciak még egy nagyot rúgtak a magyarokba

Így vélekednek Bernd Storck együtteséről a svájci lapok.
Vladimir Petkovic, a svájciak szövetségi kapitánya így értékelte a találkozót:

– Meghálálták a bizalmat a játékosok. Csapatként futballoztunk, senki nem egyénieskedett. Az elejétől sok helyzetünk volt, jó néhányat ki is használtunk. Az egyetlen negatívum a második félidőben kapott két gól, de talán ez megbocsátható egy 5-2-es győzelem esetében.
(MTI)

Ahogyan az várható volt, száz százalékig elégedett a svájci sajtó nemzeti csapatuk teljesítményével. Vladimir Petkovic együttese 5-2-es győzelemmel robogott át a magyarokon szombat este világbajnoki-selejtezőn, a svájci lapok többsége pedig már előre tekint és a portugálok elleni mindent eldöntő keddi meccsről ír, amelyen csupán egy pont is elég lenne Xhakáéknak ahhoz, hogy csoportelsőként kvalifikálják magukat a 2018-as oroszországi tornára. Nagy örömükben azért természetesen a Magyarország elleni találkozó értékeléséről sem feledkeznek meg – ezeket olvasni számunkra elég keserű.

Megszólalt a rossz napot kifogó kapus!
Gulácsi elviszi a balhét a hatalmas potyagólok után

A Blick címlapja „Gála Magyarország ellen” címmel nyit, alatta pedig kiemelik, Svájc számára már csak egy pont kell a vébéhez. „Svájc ragyog, a magyaroknak esélyük sem volt” – ezt már a Tagensanzeiger oldalán olvashatják a drukkerek.

Nagy volt a svájci öröm szombat este Fotó: Europress, AFP

A Zürichsee Zeitung sem kímél bennünket, szerintük „osztálykülönbség” volt a két csapat között, ami pedig a svájciak számára felróható, az a két kapott találat: „mindkét vendéggól elkerülhető lett volna” – folytatják a beszámolóban.

A Neue Züricher Zeitung szerint egy „bemelegítő, felkészülési mérkőzésnek” tökéletes volt a magyarok elleni a lisszaboni túra előtt. Még egyet belénk rúgva hozzáteszik, „nem volt nehéz jobbnak lenni, Magyarország nagyon rossz volt”.

A Corriere del Ticino sincs jó véleménnyel Bernd Storck együtteséről, azt írják: „egy csapat volt a pályán és az a hazai volt”, továbbá megjegyzik, „kényelmes, szerény ellenfél volt a magyar.”

Olvasói sztorik