Válogatott

Rezeg a léc: elküldi az MLSZ Bernd Storckot?

Az andorrai zakót túlélte, Svájc után ismét napirendre kerülhet a kapitányügy. Szavazás.

Június közepén kapott még egy esélyt Bernd Storck szövetségi kapitány, ám sok jó azóta sem történt a csapatával. Lettországot ugyan sikerült legyőzni a vb-selejtezőben (3–1), ám Portugália (0–1) és Svájc (2–5) már túlságosan nagy falat volt.

A szombat esti vereség után maga a német szakvezető jelentette ki, jelenleg ez a maximális szint, amit a válogatottja nyújtani tud. Magyarország 3-1-5-ös mutatóval mindössze tíz pontot szerzett a selejtező B-csoportjában, minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi hét fellépése közül hatot elveszített.

El kell küldeni Bernd Storckot?

Eljátszotta minden esélyét, menni kell: 1845
Nem mindegy, ki a magyar szövetségi kapitány?: 689
Amit lehet, kihoz a válogatottból, maradjon a helyén: 391

Többször is felvetődött már, hogy a német edző hazai szinten óriási fizetésért dolgozik: sajtóhírek szerint a kapitányi, valamint a sportigazgatói (amit a júniusi döntés értelmében ugyancsak megtarthatott) munkájáért évi 1.7 millió eurót, vagyis 530 millió forintot tehet zsebre.

Mindez havi 44 milliós fizetést jelent.

KEMÉNY SZAVAK
Üzenet Storck kapitánynak: tűnjön innen!

A magyar nemzeti együttes kedden Feröer ellen zárja a sorozatot, jó esetben (ha nem szenvedünk vereséget) meg tudjuk tartani a harmadik pozíciót. Amely az égvilágon semmit sem ér, a jövő pedig több mint bizonytalan…

Vajon van még dobása Bernd Storcknak? Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik