Válogatott

Nagy, Dzsudzsák, Lang: van olyan mutató, ahol ők a sereghajtók

Az Eb-hősök közül többen jelentős meccshiánnyal küzdenek.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck megnevezte azon huszonnégy játékost, akikre a soron következő két vb-selejtezős mérkőzésen számít. A keretnek tagja Dzsudzsák Balázs és Fiola Attila is, ám a duó eltiltás miatt Svájc ellen biztosan nem léphet pályára, ellenben – a harmadik hely megszerzése miatt vélhetően kulcsfontosságúnak ígérkező – Feröer-szigetek elleni összecsapáson már bizonyíthatnak.

Lang Ádám visszakerült a magyar keretbe Fotó: Getty Images

Összeállításunkban megnéztük posztonként, mennyire vannak meccsrutinban (a mostani versenykiírásban, minden sorozatot figyelembe véve) a meghívott játékosok.

Jól állunk kapusfronton

A keretbe behívott mindhárom kapus meccsrutinban van, ám nagy valószínűség szerint a csapat elsőszámú hálóőre, Gulácsi Péter véd majd ezúttal is a két tétmérkőzésen. A lipcseiek portása –pihentetés céljából – eddig klubcsapata csupán egyetlen mérkőzését hagyhatta ki, míg Megyeri Balázs és Kovácsik Ádám egyetlen bajnokiról sem hiányzott. (A Fürth magyar hálóőre még az augusztusi kupameccset hagyta ki.)

Lang Ádám, a kivétel

Ami a védőket illeti: ha az elmúlt mérkőzések statisztikai adatait nézzük, megállapíthatjuk, hogy a védelemben számításba vett válogatott-játékosok meccsrutinban vannak, Lang Ádám kivételével. A Dijon bekkje nyáron végül maradt a francia élvonalban, ám klubcsapatában utoljára egy augusztusi győztes mérkőzésen jutott szóhoz, azóta – három bajnokin – meccskeretben sem volt.

Meccsrutinban az NB I-es középpályások

A középpályán főként azon játékosok (Lovrencsics, Márkvárt, Nagy D., Pátkai, Varga R.) vannak meccsrutinban, akik az NB I-ben bizonyíthatnak. Közülük is kiemelkedik Varga Roland, aki a maga tizenegy bajnoki találatával a gólkirály cím fő várományosa, a Fradi játékosa pazar formát mutat hétről hétre. Az NB I-es ötösfogathoz sorolható még Elek Ákos, a kazah Almaty légiósa szintén alapember klubcsapatában.

Dzsudzsák Balázs mögött egyelőre csupán kilencven pernyi játékidő van, az araboknál a szezon két hete rajtolt, a legutóbbi bajnokit a válogatott kapitánya sérülés miatt hagyta ki. Sallai és Stieber nyáron klubot váltott, mindketten emiatt is játszottak egyelőre kevesebbet.

Nagy Ádám esetében viszont mellőzésről beszélhetünk, hiszen egy augusztusi, vesztes kupameccset leszámítva a Bologna hat bajnoki mérkőzésén még egyetlen perc sem jutott neki.

Eppel, Böde: volt már jobb is…

A keretben három NB I-es csatárnak jutott hely ezúttal. Szalai Ádám sérült, Priskin Tamás eltiltott, Nemanja Nikolics pedig továbbra is a Chicago Fire-ben előtte álló feladatokra szeretne koncentrálni, ezért a Böde, Eppel, Ugrai trió kapott bizalmat Storck kapitánytól.

A Ferencváros és a Honvéd támadójáról is elmondható, hogy mindketten voltak már jobb formában. Böde kettő, Eppel négy gólnál jár a bajnokságban, egyelőre Varga Roland mögött jelentős a lemaradásuk, ami gólkirályi címről fűzött reményeket illeti. Ugrai abszolút meglepetésember a keretben, a DVTK-nál alapember, két gólt szerzett kilenc bajnokin.

Olvasói sztorik