Válogatott

Gulácsi: Hetekbe telt, mire kihevertük az andorrai vereséget

A válogatott kapusa azt mondja, nagyon kellett a nyári szünet a rossz eredmény feldolgozásához.

Bernd Storck szövetségi kapitányon kívül két játékos is képviselte a magyar válogatottat szerda este Telkiben. Az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter és a Ferencváros góllövője, Varga Roland állt a sajtó rendelkezésére a Lettország elleni csütörtöki vb-selejtező előtt.

– Kevés idő állt a rendelkezésünkre, a legfontosabb az volt, hogy aki hétvégén játszott, az regenerálódjon – mondta Gulácsi. – Taktikai elemeket gyakoroltuk, kielemeztük a letteket. A kinti meccset megérdemelten nyertük meg, a lettek helyzetei eladott labdákból és kontrákból születtek, erre oda fogunk holnap jobban figyelni. Alapvetően mi fogjuk többet birtokolni a labdát, ha elveszítjük azt, akkor minél hamarabb meg kell akadályoznunk a kontrákat. Azon leszünk, hogy az elejétől kezdve offenzívan lépjünk fel.

Ezt olvastad már?
A magyar bajnok védő elárulta,
miért hagyta ott a Lokit
Gulácsi offenzív játékot vár Fotó: Getty Images

– Nagyon jót tett nekem a szünet Andorra után, duplán olyan fontos volt, hetekbe is beletelt, hogy kiverjük a fejünkből a vereséget. Megpróbáljuk az első perctől magunk mellé állítani a szurkolóinkat. Kapus szempontból csak a lettek elleni meccsre koncentrálok, pontrúgásokból és kontrákból lehetnek nagyon veszélyesek, ezeket megpróbáljuk minimalizálni. Ezután pedig jöhetnek a portugálok.

– Hosszú idő után kerültem vissza a keretbe, úgy érzem, hogy sikerült fel – kezdte Varga Roland. – Nem tudom, hogy játszani fogok vagy sem, de jó előérzetem van, remélem, hogy pályára. Storcknál most vagyok itt először, nagyon örülök, hogy sikerült eljutnom ide, remélem, hogy sikerül élnem a lehetőséggel. Vártam ezt a pillanatot, nekem is volt egy kisebb hullámvölgyem, de sikerült kijönnöm belőle. Régóta ismerem a többieket, nem először vagyok itt velük, segítettek mindenben, jó társaságban vagyok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik