NB I

Egyelőre nincs konkrét ajánlata a DVSC-től távozó Völgyinek

A magyar bajnok védő hiszi, hogy helye lenne a Lokiban, de a vezetők inkább a helyi kötődésű fiatalokra építik a debreceni csapatot. Interjú.

Korábban honlapunk is beszámolt róla, hogy a DVSC közös megegyezéssel szerződést bontott Völgyi Dániellel. A 30 éves balhátvéd 2016 nyarán igazolt a Lokihoz, de korábban játszott Gyirmóton és Pakson, legszebb éveit pedig a Győri ETO-nál töltötte, ahol magyar bajnoki címet is ünnepelhetett. A kitűnő rúgótechnikával rendelkező balhátvéd a Rangadónak mesélt távozásának okairól és jövőjéről.

– Az előző szezon második felében sérüléssel bajlódtam, volt egy tíz centis szakadás a combomban, de abból visszajöttem és teljesen egészségesen végigcsináltam a csapattal a négyhetes nyári alapozást – kezdte Völgyi Dániel. – Az edzőmeccseken is játszottam, aztán a bajnoki rajt előtt két nappal ültünk le a vezetőkkel beszélgetni, és közölték velem, hogy inkább debreceni kötődésű fiatalokra akarják építeni a csapatot. Az én posztomon két debreceni fiatal is van a keretben, így hárman már sokan lennénk, ezért javasolták, hogy keressek új klubot. Én ezt tudomásul vettem, és onnantól kezdve a második csapattal edzettem.

Ezt olvastad már?
A magabiztos lettek ismerik a magyarok gyenge pontjait

– Természetesen elkezdtünk a menedzseremmel új klubot keresni, de annyiból rossz volt a helyzet, hogy ez a beszélgetés nem a felkészülés közben, hanem a bajnokság előtt két nappal történt – folytatta a szegedi születésű, egykori utánpótlás-válogatott játékos. – Korábban valószínűleg könnyebb lett volna eligazolnom, de akkor már az NB I-es és az NB II-es csapatok szinte beteltek. Szerdán végül közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésem, de egyébként nem volt semmi probléma, teljesen normálisan váltunk el. Ezúton is szeretnék sok sikert kívánni a DVSC-nek, és köszönettel tartozom azoknak, akik bíztak bennem.

Völgyi távozni kényszerült Debrecenből Fotó: dvsc.hu

Völgyi egyáltalán nem számított arra, hogy egy év után el kell hagynia a debreceni klubot, mert a tavaszi sérülése ellenére is hiszi, hogy helye lenne a csapatban.

– Meglepett a vezetőség döntése, mert szerintem nagyképűség nélkül mondhatom, hogy tartom magam olyan játékosnak, hogy a mai napig beférjek a Lokiba. Ennek ellenére elfogadtam a tényt, hogy a vezetők a helyi kötődésű játékosokra akarnak építeni. Csalódottság amiatt van bennem, hogy ez volt életem első komolyabb sérülése, amivel sajnos több, mint három hónapot ki kellett hagynom. Ebből szempontból csalódott vagyok, hogy nem tudtam annyit játszani, amennyit szerettem volna és elképzeltem, a kétéves szerződésemet mindenképp ki akartam tölteni. Van bennem hiányérzet, mert hiszem, hogy lett volna helyem a csapatban, de sajnos ez a sérülés is közbeszólt. Nem volt ilyen még, hogy ne töltsem ki egy klubnál a kontraktusom, és ezért is maradt bennem hiányérzet.

A 30 éves játékos most már szabadon igazolható, így nem sürgeti a csütörtöki éjfélkor lejáró átigazolási határidő.

– Egyelőre nem tudok beszámolni konkrétumokról, inkább csak puhatolózások vannak. Most már szabadon igazolható játékos vagyok, tárgyalhatok bárkivel. Azért is akartunk szerződést bontani, hogy a csütörtöki átigazolási határidő után is tudjak új csapattal szerződést aláírni. Így nem vagyok időhöz kötve, hogy csütörtök éjfélig találnom kell új klubot.

Olvasói sztorik