Nemzetközi foci

A magabiztos lettek ismerik a magyarok gyenge pontjait

Ellenfelünk szövetségi kapitánya tudja, hogyan szerezhetnek gólt csütörtökön.

A csütörtöki vb-selejtező előtt megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját Lettország. Ellenfelünktől a szövetségi kapitány, Aleksandr Starkovs, és a hátvéd, Kaspars Dubra válaszolt az újságírók kérdéseire.

– A magyar válogatott ellen játszott legutóbbi meccsünk óta több változás történt a keretünkben, sok fiatal játékost hívtunk be – kezdte a szövetségi kapitány. – A csoport jelenlegi, számunkra kedvezőtlen állásától függetlenül minden hátralévő meccsünkre felkészülünk, motiváltan lépünk pályára. A fiatal játékosok beépítése szempontjából különösen nagy jelentőséggel bír, hogy rutint szerezzenek.

Ezt olvastad már?
Kinevezték Mészöly Géza utódját – hivatalos

A magyar csapatra vonatkozó kérdésekre hozzátette: Szalai, Dzsudzsák és Gera jelenti a legnagyobb veszélyt.

Starkovs Gerát is kiemelte, igaz ő nem is fog játszani Fotó: Getty Images

– Az ellenfél játékosai gyorsak és technikásak, támadásban veszélyesek. Ha viszont a támadás és a védekezés közötti egyensúlyuk megbomlik, biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőségünk a gólszerzésre.

Starkovs karrierje során immár harmadik alkalommal vette át a válogatott irányítását, sokszor hárul rá a tűzoltó szerep. Ezzel kapcsolatosan megjegyezte: – általában minden edző, én is a nehéz pillanatban veszem át a csapatokat. Az a feladatom, hogy a jó dolgokat megtartsam, a rosszakon pedig megpróbáljak a helyes irányban változtatni. Minden csapatnak vannak nehézségei: a magyarok például rendkívül pozitív benyomást tettek a nemzetközi futballra az Eb-n, most pedig megnézhetjük, hogy állnak a selejtezőcsoportban. Bízom abban, hogy a helyes döntésekkel jó irányba tudom terelni a válogatottat.

Kaspars Dubra, a válogatottba sérülését követően egy év után visszatérő középhátvédje hozzátette, a magyar válogatott erős csapat, izgalmas meccset fognak játszani holnap.

– Fontos, hogy felkészültünk a magyarok erősségeiről és a gyengeségeiről. Szalai Ádám gyengeségeivel is tisztában vagyunk, felkészültünk belőle. Reméljük, a pályán is visszaköszön majd az, amiről a meccs előtt egyeztettünk.

Dubra felkészült Szalaiból Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik