Válogatott

Storck: Nagy elismerés a szurkolóktól, hogy sokan lesznek a stadionban

A múltról is esett szó Telkiben, de pozitív a szövetségi kapitány.

Lettország nemzeti csapata után a magyar válogatott is megtartotta a csütörtöki vb-selejtező előtti sajtótájékoztatóját. Bernd Storck szövetségi kapitány Telkiben beszélt a héten elvégzett munkáról és a lettek elleni találkozóról.

– Túl vagyunk a záróedzésen, Márkvárt Dávidot leszámítva mindenki jó állapotban várja a meccset – kezdte a német tréner. – Mindent sikerült elvégezni, amit elterveztünk, felkészülten várjuk a lettek elleni találkozót. Nem lesz meglepetés az ellenfelünk játéka, a csapat már nagyon várja az összecsapást. Múltfeldolgozáson is túl vagyunk, de Andorrát már lezártuk, csak a holnapi meccsre koncentrálunk.

Ezt olvastad már?
Gulácsi: Hetekbe telt, mire kihevertük az andorrai vereséget

– Öt védővel játszanak a lettek, tudjuk, hogy nagyon defenzív játékot képviselnek, ezt már a portugáloknak is nehéz volt feltörni. A kontráikra nagyon figyelnünk kell, a portugálokra is veszélyt jelentettek. A nézőink offenzív játékot várnak tőlünk, gólokra kell törekednünk, de nem szabad megfeledkezni a védekezésről sem. Az a fontos, hogy a magyar csapat tovább haladjon azon az úton, amit megkezdett, nem én vagyok a lényeg. Tudjuk, hogy mindkét meccsre sok néző jön, mindkettőn szeretnénk jó élményben részesíteni őket – folytatta Storck.

Storck és segítője, Möller felkészítette a csapatot a lettek ellen Fotó: Europress/AFP

– A csapat erőnlétéről jó a benyomásom, bekértük az adatokat az egyesületektől, valamint a szubjektív benyomásom is pozitív. A portugálok elleni találkozót még távolinak látom, ráérünk a lettek után gondolkodni azon, hogy ott kik lépnek pályára. Nagy elismerés, hogy teltház lesz, ami a múltnak szól. Nagyon sokan visszatértek az Eb-keretből, egészen más is a hangulat. A jövőre kell koncentrálnunk, és tovább menni azon az úton, amin elindultunk. Nagyon sok mindent most nem lehetett begyakorolni, ezért kértem a játékosoknak, hogy már a kluboknál kezdjék el az egyéni felkészülést – zárta a kapitány.

Olvasói sztorik