Válogatott

Német kapitány válthatja Storckot

Könnyen lehet, csak formalitás a szövetségi kapitány csütörtöki meghallgatása: az MLSZ vezérkara már eldöntötte, új szakvezetőt akar a válogatott élére.

Információink szerint szinte elképzelhetetlen, hogy Bernd Storck megússza az andorrai szégyent, a honi futballszövetség lemondatja, ha már magától nem intett búcsút a múlt pénteki, történelmi kudarc után.

Elképzelhető ugyanakkor, hogy a német edző „csak” az egyik állását veszíti el, vagyis sportigazgatóként marad az MLSZ alkalmazásában. Storckot 2015 márciusában nevezték ki sportigazgatónak, majd azon a nyáron, Dárdai Pál kényszerű távozása után, a szövetségi kapitányi posztot is megkapta. Elvileg csak az Eb-selejtezők végig ült volna a kispadon, ám a válogatott kvalifikálta magát az Eb-re, így Storckkal új szerződést kötöttek, mindkét feladatát ellátta.

Megkeresésünkre Sipos Jenő, a szövetség szóvivője mindössze annyit mondott, jelen pillanatban csupán az jelenthető ki, hogy Bernd Storck csütörtökön beszámol az elnökségnek az utóbbi hetek, hónapok mérkőzéseiről – Magyarország a harmadik helyen áll a vb-selejtezőben, a felkészülési mérkőzéseket is figyelembe véve az utóbbi négy fellépését elveszítette, a gólkülönbség 0-9.

A Rangadó úgy értesült, a meghallgatás csak formalitás, az MLSZ vezérkara már eldöntötte, csaknem napra pontosan egy évvel a csodálatos Európa-bajnoki nyitómeccs után új szakvezetőt akar a válogatott élére. Könnyen lehet azonban, hogy Storck mégsem int búcsút Magyarországnak, sportigazgatóként folytatja, miközben a kapitányi posztot átadja.

Hogy kinek? Erről egyelőre korai beszélni, ám informátorunk úgy véli, majdhogynem biztosra vehető, tovább él a “német vonal”…

Olvasói sztorik