Válogatott

„Ronaldo mindkét góljában benne volt Gulácsi”

A Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte a portugálok elleni vb-selejtezős vereséget.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott sima meccsen, 3-0-ra kikapott a portugáloktól vb-selejtezőn. A találkozót, amellyel nagyon kicsire csökkent a kijutási esélyünk, a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte.

– Ha a realitást nézzük, ez a három gól nem meglepetés, ekkora különbség biztosan van a két csapat között, a mai meccsen pedig még talán nagyobb is volt – kezdte.

– A portugálok a szokásos 4-3-3-as szerkezettel álltak fel, és mind a hat elöl lévő játékos sokat változtatta a helyét. A mieink 5-4-1-es rendszere nem működött: bosszantó, hogy a több védővel hiába sűrűsödött be hátul a terület, így is megbontották a védekezésünket a szélen. Főleg a jobb oldalon volt gond: nem értettem, hogy Bese miért húzódott be mindig.

– Tíz perc után a portugálok átvették az irányítást, mi pedig a labdakihozataloknál határozatlanok voltunk, az előre játék helyett rendszeresen megfordultunk. Ez főleg Langra volt jellemző, aki olykor még a félpályáról is hazapasszolt. Az ő bizonytalanságait a mozgékony játékosok most is többször ki tudták használni, Storck nem véletlenül cserélte le a szünetben. Vinícius sok labdát eladott a saját térfelén, emiatt nem birtokoltuk a labdát, támadójátékunk pedig szinte nem is volt.

– Cristiano Ronaldo mindkét góljában benne volt Gulácsi. Ezen a szinten a rövidre nem szabad gólt kapni, még akkor sem, ha a labda megcsúszott a füvön, és takarásban is volt. A szabadrúgásnál szerintem szintén hibázott a kapusunk. Talán ha háromszor lőttünk kapura a kilencven perc alatt, ez nagyon kevés. Nem volt meg az a játékunk, amit mondjuk a belgák ellen láttunk az Eb-n: akkor is simán kikaptunk, de voltak lehetőségeink.

– Pechünkre a portugálok kiválóan játszottak, élvezték a futballt, ez látszott rajtuk. Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy csak a harmadik helyre lehet reális esélyünk a csoportban, de már a sorsoláskor tudni lehetett, hogy a másodikhoz hatalmas bravúrok kellettek volna. Kicsit felmentve a védekezést: a csupaszív Fiola és a határozott Guzmics hiányát megéreztük, ez nehezítette a csapat dolgát – tette hozzá Glázer.

Olvasói sztorik