Válogatott

Közünk nem volt a meccshez, simán verte Portugália a magyarokat

Cristiano Ronaldo kétszer, André Silva egyszer vette be Gulácsi kapuját.
Világbajnoki selejtező, B-csoport, 5. forduló
Portugália-Magyarország 3-0 (2-0)
Estádio da Luz, 55000 néző. Játékvezető: Szymon Marciniak (lengyel)
Portugália: Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho, André Gomes (Pizzi, 86.), João Mário (Joao Moutinho, 83.) – Quaresma, Ronaldo, André Silva (Bernardo Silva, 67.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Magyarország: Gulácsi – Bese, Kádár, Vinícius, Lang (Lovrencsics, a szünetben), Korhut – Dzsudzsák, Nagy, Gera (Pintér Á., 85.), Gyurcsó (Kalmár, 69. perc) – Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerzők: André Silva (32.), Cristiano Ronaldo (36., 65.)

93.perc: Vége a meccsnek, Magyarország sima vereséget szenvedett Portugáliában, a végeredmény 3-0.


89.perc: Az első és egyetlen szép magyar akció: Lovrencsics ment el a jobb oldalon, középre adott Szalainak, aki háttal a kapunak lövésre készítette le a labdát, Pintér azonban a lelátóra lőtt.


88. perc: Bese jobb oldalról a tizenhatos csücskétől lőtt, nagyjából két méterrel fölé.


85. perc: Quaresma forgatta meg a tizenhatoson belül Besét, majd középre adott, ahol érkezett Bernardo Silva, fejese kicsivel ment fölé.


84. perc: Kádár rúgta fel a jobb szélen még a tizenhatos előtt Cedricet, villant a sárga. A szabadrúgás után két portugál is felugrott fejelni, de nem lett veszélyes a szituáció.


76. perc: Eseménytelenül telnek a percek: Portugália nyugodtan labdázik, a magyarok pedig nem sok vizet zavarnak a pályán.


69. perc: Az első magyar lövés, amit védenie kell Rui Patríciónak, Dzsudzsák 35-ről próbálkozott, de nem okozott gondot a hazai hálóőrnek.


65. perc: Cristiano Ronaldo szabadrúgásból belőtte a harmadik hazai gólt, ezzel pedig eldöntötte a meccset. A Real Madrid klasszisa bal oldalról helyezett a kapu bal oldalába, a kapufát is érintette a labda, 3-0.


61.perc: Dzsudzsák Balázsé a meccs első sárga lapja, Fontét találta el az elkésett becsúszásával.


53. perc: Többnyire mezőnyjáték folyik a pályán, a szünet utáni első lövés Joao Mario nevéhez fűződik, de jócskán elkerülte a labda a kaput.


46. perc: Indul a második félidő, Bernd Storck cserére szánta el magát: Lang helyett Lovrencsics a pályán.


45. perc: Vége az első játékrésznek, sajnos 2-0-ra vezet Portugália, válogatottunk egyáltalán nem veszélyes a hazai kapura.


40. perc: Cristiano Ronaldo ezúttal ollózással veszélyeztetett, de nem találta el tökéletesen, így Gulácsi könnyedén védett.


36. perc: André Silva pazar mozdulattal készíti le lövésre a labdát Cristiano Ronaldónak, aki 19 méterről kilőtte a jobb alsót, 2-0.


32. perc: André Silva passzolta közelről a hálóba Guerreiro bal oldalról érkező beadását, 1-0.


29. perc: Korhut ívelt középre Szalaihoz, aki a hulló labdát veszélytelenül a lelátóra bikázta. Az első kísérlet vendég oldalon.


26. perc: Vinícius előbb rossz helyre passzolt, majd javította a hibáját, miután belelépett Ronaldo lövésébe.


20. perc: Az eddigi legnagyobb helyzet! Quaresma a tizenhatoson belül bal oldalról a hosszú sarok felé ívelt, ahol Cristiano Ronaldo alig fejelt a jobb kapufa mellé.


13. perc: Cristiano Ronaldo 23 méterről lőtt szabadrúgást, a labda a sorfalról szögletre pattant. A sarokrúgást Gulácsi magabiztosan lehúzta.


7. perc: Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik az első lövés, de a 25 méterről leadott próbálkozása veszélytelen volt.


5. perc: Egyelőre egyik csapat sem jutott el lövésig, bátran passzolgat a magyar csapat, sokat birtokolják Geráék a labdát.


1. perc: Kezdetét vette a találkozó, a magyarok indították útjára a labdát.


Csoportunk másik két mérkőzésen Svájc hazai pályán 1-0-ra legyőzte Lettországot Drmic 66. percben szerzett találatával, míg Andorra gól nélküli döntetlent játszott otthon Feröer-szigetekkel.


A hivatalos kezdőcsapatok:

Portugália: Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William, André Gomes, João Mário – Quaresma, Ronaldo, André Silva

Magyarország: Gulácsi – Bese, Kádár, Vinícius, Lang, Korhut – Dzsudzsák, Nagy, Gera, Gyurcsó – Szalai.


A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos a meccs előtti napon megtartott nyilatkozatában hangsúlyozta, más volt a franciaországi Európa-bajnokságon játszott 3-3-ra végződő csoportmeccs, mert „a magyarok ott nem voltak rászorulva a győzelemre, így felszabadultan futballozhattak, most viszont más lesz a helyzet.”


A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, „nincs veszítenivalónk az Európa-bajnok ellen, ők az esélyesek, de az Eb-n is sikerült jól játszani ellenük, most is mindent megteszünk, hogy gólokat szerezzünk.”


A vb-selejtező ötödik fordulójában lép pályára a magyar válogatott szombat este idegenben Portugália legjobbjai ellen. A hazaiak három győzelemmel és egy vereséggel a B-csoport második helyén állnak, míg hazánk csapata két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel közvetlenül mögöttük a harmadik helyen. Ezért is nagyon fontos a mai mérkőzés, hiszen vereség esetén minimálisra csökkenne az esélyünk a pótselejtezőt érő második hely elérésére.

Olvasói sztorik