Válogatott

Pontes súgott a mieinkről a portugáloknak

A Record című lap kérdezte a Debrecen trénerét.

Március 25-én élet-halál harcot vív Lisszabonban a magyar válogatott. A találkozó felvezetéseképp a portugál Record egy olyan szakembert kérdezett, aki talán legjobban ismeri a luzitánok közül a magyar labdarúgást: Leonel Pontes, a Debrecen vezetőedzője beszélt nemzeti csapatunkról.

Az NB I-ben jelenleg 10. csapat trénere szerint a portugálok nyernek majd az Eb óta sokat változott magyar válogatott ellen. Pontes elmondta, a kapuban most már Gulácsi fog állni, a franciaországi kerethez képest pedig Juhász és Guzmics sem lesz ott a védelemben.

– Ott lesz viszont a hat videotonos év után honosított Vinícius, illetve az Elek helyét átvevő Debrecen-játékos, Holman – tette hozzá, majd a magyarországi hangulatról is árulkodott.

– Mindenki úgy gondolja, ez az utolsó esély a kijutásra. A szövetség még egy bajnoki fordulót is törölt, hogy megfelelő legyen a felkészülés, ami a találkozó fontosságát hangsúlyozza – nyilatkozta.

– Az első percek döntő fontosságúak lesznek. 20 perc után minden egyre veszélyesebbé válik majd az erősebb csapat számára – fogalmazott Pontes, akit azért a Lokiról is megkérdeztek.

– Augusztusban érkeztünk és a Magyarországra való átállás nagyon nehéznek bizonyult. Rengeteg érkezőnk és távozónk volt, még a télen is 11-en mentek és 5-en jöttek – mondta.

Olvasói sztorik