U21: Bernd Storck célja a „családegyesítés”

Portugália ellen mérhetik le a fiatalok fejlődését.

A magyar U21-es válogatott a veretlen, eddig mindössze egy gólt kapó Portugáliát fogadja a gyirmóti stadionban Európa-bajnoki selejtezőn, csütörtökön. A fiatalok kéthetes felkészülés után várják az összecsapást. Az első héten Telkiben, a felnőtt válogatott keretével együtt készülhettek.

Bernd Storck szövetségi kapitány továbbra is következetes abban, hogy megfelelő teljesítmény esetén lehetőséget ad a jövő reménységeinek is, hiszen a Svájc ellen készülő távlati keretében ott szerepelt több U21-es válogatott is.

– A párhuzamos összetartás célja, hogy a fiatalok érezzék: az U21-es válogatott már a felnőtt csapat előszobája, és a két keret egy nagy családként élje meg a felkészülést, a játékosok ismerjék meg egymást és a válogatott játékstílusát, miközben erősödik a közösség csapatszelleme is – fogalmazott Bernd Storckaz MLSZ honlapján.

A kapitány emlékeztetett ró, hogy az U21-es válogatottunk két évvel ezelőtt U19-esként már találkozott a portugálok legjobbjaival, és akkor 6-1-es vereséget szenvedett, ám úgy gondolja, azóta erősödtek a magyarok, és fejlődésüknek jó tesztje lesz az előttünk álló mérkőzés.

Az U21-es csapatot a német Michel Boris szövetségi edző vezeti, aki augusztusi érkezése után rögtön magyarul kezdett tanulni, de a beilleszkedéshez és az eredményes munkához arra is szükség volt, hogy edző és csapata hosszabb időt töltsön együtt. Mint megjegyezte: a beilleszkedésben, a játékosok megismerésében rengeteg segítséget kapott a magyar kollégáktól és a háttérstábtól is.

A magyar válogatott három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel jelenleg a negyedik helyet foglalja el csoportjában, amelyet Portugália már biztosan megnyer. A csütörtöki, gyirmóti találkozó 18.45-kor kezdődik.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest FC), Horváth Dániel (ETO FC Győr), Nagy Gergely (Vasas)

Védők: Forgács Dávid (Ancona), Hangya Szilveszter (Vasas), Hegedűs János (Swietelsky Haladás), Lenzsér Bence (Paksi FC), Kecskés Ákos (Újpest FC), Osváth Attila (Vasas), Szilvási Péter (DVSC), Szivacski Donát (Vasas)

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Cseke Benjámin (Újpest FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Madarász Márk (Gyirmót FC), Szántó Tamás (Rapid Wien)

Támadók: Balogh Norbert (Palermo), Géresi Krisztián (Videoton FC), Holender Filip (Budapest Honvéd), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Nagy Dominik (Ferencváros), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Sallai Roland (Palermo), Zsótér Donát (Budapest Honvéd)