Válogatott

Storck: nehéz döntést kellett meghoznom

A szövetségi kapitány nyilatkozott az utazó keret kijelölése után.

Bernd Storck kedd délután kijelölte a 23 fős keretét a franciaországi Európa-bajnokságra. A kimaradt játékosok között szerepelt Gyurcsó Ádám, Megyeri Balázs, Sallai Roland, Kocsis Gergő, Vida Máté, valamint a már korábban búcsúzó Lencse László is. A szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak adott interjút a döntése után.

– Először is szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját. Valójában mindannyian megérdemlik, hogy a csapatban legyenek, mert kivétel nélkül kitűnő játékosok, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Európa-bajnokságra, így nehéz döntést kellett meghoznom. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtező sorozat – nyilatkozta Bernd Storck a válogatott hivatalos honlapján.

– Természetes, hogy csalódottak azok a játékosok, akik nem tarthatnak velünk. Nyilvánvalóan nem örülnek a döntésemnek. Sportemberek, szeretnének részt venni egy ilyen eseményen. Ugyanakkor azt is elmondhatom, hogy igazi profiként kezelték a rossz hírt. Ezt is jó jelnek veszem a jövőre nézve. Fontos volt, hogy Bese több pozícióban is tud játszani – tette hozzá az M4 csatornának nyilatkozva a német szakember.

– Meg kellett vizsgálnunk, milyen állapotban vannak a sérültjeink. Nagyon örülök neki, hogy a kérdéses játékosok esetében zöld lámpát kaptam, beszéltem is velük, így aki velünk tart, az mind készen áll a bevetésre.

– Hogy mi lenne a három kívánságom az Eb-re? Az első, hogy a szurkolóink elégedettek legyenek. Szeretnénk úgy játszani, ahogy megmutattuk a selejtező során. A harmadik kívánságom pedig az lenne, hogy a csapat együtt épüljön tovább, hogy legyen esélyünk kijutni az oroszországi világbajnokságra – fejezte be Bernd Storck.

A kerethirdetés után Gyurcsó, Korcsmár és Megyeri el is hagyta az edzőtábort, míg a fiatalok elkísérik a csapatot Németországba.

Olvasói sztorik